Sediile ISU Timiș se renovează. Clădirea istorică, restaurată!

sediu isu

Sediile ISU Timiș din orașul de pe Bega se vor reabilita energetic cu fonduri din PNRR. Vestea cea mai bună este că imobilul monument istoric, degradat peste măsură, va fi restaurat.

Clădirea de pe strada Înfrățirii beneficiază de fonduri europene pentru modernizare și creșterea eficienței energetice. Proiectul are o valoare de 5,5 milioane de lei. Finanțarea nerambursabilă, în valoare de 3,8 milioane de lei, a fost accesată prin Planul de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Operațiunea Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Doi ani va dura reabilitarea sediului salvatorilor din Timișoara. Lucrările vizează: „izolarea termică a elementelor de construcţie, ameliorarea etanşeităţii la aer, înlocuirea suprafeţelor vitrate existente, dotarea uşilor exterioare cu sisteme automate de închidere, reabilitarea sistemului existent de producere și distribuție a agentului termic, înlocuirea instalaţiei electrice, montarea unui sistem de producere aer condiționat utilizând panouri solare, montarea unui sistem de producere energie electrică utilizând un generator electric fotovoltaic”.

„Prin realizarea investiției se estimează reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu cel puțin 50%, precum si reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 cu peste 60% în comparație cu starea de prerenovare”, aflăm de la ISU Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sediul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, situat pe bulevardul 16 Decembrie 1989, a primit bani pentru modernizare, dar și eficientizare energetică.

Aici lucrările sunt mai complexe, pentru că imobilul este istoric și este foarte degradat. Se vor investi 17,8 milioane de lei, tot din PNRR și se va lucre 36 de luni. Se vizează și consolidarea celor două corpuri de clădire, astfel încât să fie diminuat riscul în cazul unui seism, prin trecerea de la clasa II de risc seismic la clasa III de risc seismic.

sediu isu3

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/