UPDATE, ora 19.40 A început numărătoarea inversă!

Secțiile de votare din Caraș-Severin se închid în aproximativ o oră și jumătate. Potrivit oficialilor de la Biroul Electoral, în județ procesul de votare nu a fost marcat de incidente ieșite din comun.

UPDATE, ora 19.40

La ora 18, 33,87 la sută dintre cărăşenii cu drept de vot trecuseră pe la urne. Este un procent sensibil mai mare decât în 2008, când la aceeaşi oră îşi manifestaseră opţiunile de vot 32,05 la sută. Media pe ţară este superioară celei din Caraş-Severin, 36, 54 la sută. “Incidentele care au fost sesizate la Biroul Electoral Județean au ținut mai mult de interpretarea Legii, astfel că acestea au fost soluționate fără probleme”, a declarat judecătorul Rustin Ciasc, președintele BEJ Caraș-Severin.

UPDATE, ora 19.35

În jurul orelor 19.00 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că la o secţie de votare din municipiul Caransebeş lipseşte o ştampilă de vot. La faţa locului în prezent se află o echipă de cercetare a incidentului, procesul de votare fiind suspendat temporar până la finalizarea verificărilor la secţia de votare.

UPDATE, ora 15.30

Până la ora 14, în Caraş-Severin au votat 17,54 la sută dintre cetăţenii de pe listele electorale. Cu acest procent, Caraş-Severinul se situează pe locul 32 la nivel naţional. Media pe ţară la aceeaşi oră este de 20,56 la sută. În urmă cu patru ani, în Caraş-Severin votaseră până la ora 14, 17,24 la sută dintre alegători.

UPDATE ORA 12.30 BEJ oferă primele cifre oficiale

Oficialii de la Biroul Electoral Județean Caraș-Severin au parte de o dimineață liniștită, pentru că procesul electoral se desfășoară civilizat, fără ca la BEJ să ajungă vreo sesizare.

„Conform datelor prezentate de Biroul Electoral Central, s-a constat că în Caraș-Severin, la ora de referință, 10.00, votaseră 3,85 la sută din procentul alegătorilor cu drept de vot, ceea ce plasează județul pe locul 28 la nivel național. Defalcat, pe urban și rural, în orașe a votat un procent de 3,85 la sută, iar pe comune 3,84 la sută”, a declarat în această dimineață președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin, judecătorul Rustin Ciasc.

Comparativ cu parlamentarele din 2008, prezența este mai mică, dar procentul este nesemnificativ. Raportat la alegerile locale, însă, se vede o diferență foarte mare între interesul manifestat de alegători. Până la ora 10.00, la alegerile din iunie 2012, 10,01 la sută dintre cărășeni s-au prezentat la vot, ca să își aleagă viitorul primar.

UPDATE, ora 11.30 Prezență redusă la vot

La ora 10, media pe ţară a prezenţei la urne este de 4,52 la sută. În Caraş-Severin lumea nu s-a îngrămădit la fel de tare în secţiile de votare, probabil, şi din cauza vremii şi a traficului îngreunat din cauza ninsorii. În judeţ, media prezenţei la vot este de 3,85 la sută, raportare valabilă la ora 10.

ORA 8.00 Peste 60 de reșițeni s-au prezentat la urne la prima oră, ca să își aleagă deputatul și senatorul din Colegiul 1!

În ciuda Codului portocaliu, reșițenii s-au trezit la primele ore ale dimineții, ca să își exercite dreptul dobândit în Revoluția din Decembrie 1989, acela al votului democratic. “Abia am așteptat să vină ziua de 9 decembrie să votez și uitați-mă că de dimineață m-am prezentat la vot. Vreau să se schimbe tot în România pentru că numai așa se poate face ceva în țara aceasta”, a spus o doamnă care a venit la vot.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632205155484″]

„Am considerat că este necesar să votez și indiferent de cum este vremea trebuie ca românii să voteze. Numai așa putem schimba România”, a mai adăugat o femeie.

De trei ore sunt deschise secțiile de votare în Reșița și deja cărășenii au ieșit la vot, într-un număr relativ mare, pentru orele dimineții și în având în vedere condițiile meteo nefavorabile. La secțiile de votare numărul 10, 11 și 12, din municipiul de pe Bârzava, peste 60 de votanți și-au exercitat acest drept: de a alege senatorul și deputatul de Reșița. Asta nu poate să explice decât un lucru: reșițenii chiar își doresc să schimbe politica românească.

„Până la ora actuală peste 25 de persoane s-au prezentat la vot. Îi așteptăm pe toți cei înscriși pe listele permanente să vină și să voteze”, a spus Aneta Panduru, vicepreședinte secția de vot numărul 10 de la Școala Gimnazială numărul 12 din Reșița.

„Până la ora aceasta au venit un număr de 20 de votanți dintr-un număr de 1.313 alegători”, a mai precizat președinta secției numărul 11 de la aceeași unitate de învățământ.

„Din totalul de 1.239 de persoane care sunt înscrise pe listele permanente de la secția de votare numărul 12 din Reșița, s-au prezentat la vot, până la această oră, 15 persoane”, a spus președinta secției, Daniela Miloș.

În județul Caraș-Severin, până la ora actuală, nu există nici o secție de votare închisă.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/