Secție a Centrului Universitar „Babeș Bolyai” din Reșița, în Școala de Piatră din Bocșa!

sorin perian

Orașul Bocșa ar putea fi înscris pe harta instituțiilor de învățământ superior din România!

Propunerea îi aparține viceprimarului orașului aflat la mai puțin de 20 de kilometri de Reșița, singura localitate din Caraș-Severin în care se pot urma cursurile unei universități. „Mai avem o clădire goală, Școala de Piatră, școala din spatele bisericii. Părerea mea este să facem o interpelare la facultățile din Reșița, pentru că avem foarte mulți studenți la Reșița, să înființeze două clase de facultate aici. Să le dăm noi clădirea!”, le-a propus Sorin Perian colegilor din Consiliul Local. „Facultatea de la Reșița duce și așa lipsă de studenți!”, i-a retezat elanul viceprimarului unul dintre consilierii locali, absolvent la „Eftimie Murgu”, astăzi parte a Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

Viceprimarul Perian insistă însă pentru ca Bocșa să aibă în viitor învățământ superior. „E o clădire frumoasă. Măcar o clasă!”, a spus acesta. Ideea sa este îmbrățișată și de social-democrata Maria Stoica: „Domnule primar, faceți demersurile către universitatea de la Reșița!”.

leader board 728 x 90 px

Aleșii locali de la Bocșa nu știu ce vor face cu clădirea fostei Școli de Piatră, nu au pregătită o altă variantă, în cazul în care „Babeș Bolyai” nu va deschide o secție a celebrei universități și în orașul lor.