De la preluarea unității spitalicești din Reșița în administrarea Consiliului Județean, forul a dat startul unui amplu proces de dotare. Mai toate secțiile au avut parte de investiții serioase, dar, despre cea de oftalmologie, doctorii spun că poate concura cu oricare alta din spitalele universitare.
Felicia Quint, medicul-șef al secției de oftalmologie, face apel la populație să nu ezite să vină la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Asta pentru că, în urma eforturilor depuse de forul județean, secția dispune de aparatură performantă și, mai mult decât atât, investițiile țin pasul cu progresul în ce privește tehnica.
„De doi ani, secția de oftalmologie a fost dotată cu aparatură, în așa fel încât să facă față chiar aparaturii din centrele universitare. E o specialitate care e într-o viteză de dezvoltare fantastică. Am avut un câmp vizual, vechi de 30 de ani, spitalul nu ne-a cumpărat nimic. Noi am fost considerați specialități minore. Într-o vreme eram hotel de lux de pus picături. Acum, lucrurile s-au rearanjat. Oameni din tot județul vin la noi”, a declarat Felicia Quint pentru Express de Banat.
Glaucomul poate fi depistat
Oamenii trebuie să cunoască faptul că unitatea dispune de astfel de dotare și să apeleze cu încredere la medici pentru un consult de specialitate.
„Avem aceste aparate la noi, iar pacienții ar fi bine să beneficieze de existența lor pentru un diagnostic corect și pentru o urmărire a unei boli. Mă rezum puțin la glaucom, care este o boală foarte, foarte răspândită și duce la orbire, pentru că nu se manifestă prin niciun sindrom, iar atunci când oamenii se adresează din lipsă de cultură medicilor, este de foarte multe ori prea târziu. E bine să facem o popularizare a bolii și a faptului că la Reșița există tehnici prin care boala poate fi descoperită în fașă și tratată”, a adăugat medicul.
Secția de oftalmologie dispune de RMN pentru nervul optic, microcomputer operator, o cameră pentru perimetrul vizual, dar nu numai.