Secretele fotografiei, expuse la Timișoara

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Prima ediție a Imagine Timișoara Festival are loc în perioada 18-22 noiembrie și aduce în atenția celor pasionați fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, frumusețe sau fashion. Scopul ITF este promovarea tuturor tipurilor de fotografie și sporirea interesului față de acest domeniu. Participanții dispun de prețuri promoționale pentru conferințe și workshopuri tematice până în 18 noiembrie. Publicul este încurajat să participe la concursuri.

Agenda ediției 2019 cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile pentru 200 de participanți, urmată de 7 workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival susține 3 concursuri de fotografie -portret, de stradă și de eveniment, 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara -fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment, un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie -WedTrotter.

Conferința Imagine Timișoara Festival se va desfășura în 19-20 noiembrie, iar biletele Early Bird sunt disponibile până în data de 1 August. Studenții la Arte, specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite. Speakerii ediției 2019 a conferinței Imagine Timisoara Festival sunt: Hajdu Tamas, Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra și Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin și Ștefan Mirea, alături de fotograful olandez: Damon Pijlman.

Workshopurile (18-22 noiembrie) desfășurate de ITF urmăresc o abordare practică alături de specialiști din domeniu. Participanții au ocazia să meargă la „o tură foto” alături de Hajdu Tamas pentru a surprinde momentele urbanului cu ajutorului fotografiei de stradă. Andra și Marius Drăgan vor dezvălui tainele bussines-ului din spatele pasiunii pentru fotografie.  Cei avansați vor pune în practică alaturi de Daniel Ilinca  noțiuni de postprocesare și tot ce înseamnă un shooting de fashion/beauty. Cătălin Anghel va susține un workshop despre editarea fotografiei de nuntă, potrivit atât pentru cei aflați la început de drum, cât și pentru cei mai  experimentați.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Expozițiile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Cei 20 de câștigătorii din cadrul concursului de fotografie portret au lucrările expuse în cadrul Galeriei Primăriei Municipiului (Piața Victorie, nr. 5) care se desfășoară între 1-22 Noiembrie. În aceeași perioadă la Shopping City Mall, cele mai bune cadre ale concursului de fotografie de stradă sunt prezentate publicului alături de momentele surprinse de Virgil Simonescu – fotograf de presă timișorean cu o experiență de peste 10 ani. Cea de-a treia expoziție care se va desfășura într-o locație neconvențională – Incuboxx (Circumvalațiunii, nr. 2-4) și se concentrează asupra evenimentelor cu cea mai mare încărcătură emoțională – expoziția de fotografie de eveniment și nuntă are loc între 2-24 noiembrie.

Pentru mai multe informații cei interesați îl pot contacta pe Cătălin Anghel – Organizator ITF, Președinte al Asociației Imagine Timisoara, la office@imaginetimisoara.ro, 0735 392 303.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/