Secrete care trimit compania pe drumul creșterii accelerate, prezentate în cadrul Bizz.Club

Cum să îți urci accelerat afacerea? – este o întrebare la care cu siguranță orice antreprenor vrea să știe răspunsul. Aceasta a fost și tema în jurul căreia s-a conturat întâlnirea de aseară a clubului Bizz.Club, iar participanții au aflat cât de important este să își pună afacerea pe pilot automat.

Oameni de afaceri cu experiență sau la început de drum au aflat care sunt secretele care trimit compania pe drumul creșterii accelerate. Acestea au fost prezentate în cadrul momentului de training susținut de Dan Bugariu, președintele Asociației Smart City.

„Cum anume facem în așa fel încât activitatea noastră, firma noastră să ajungă pe pilot automat. Am observat că business-urile care reușesc să facă acest lucru sunt de interes pentru investitori. Aceste afaceri care reușesc acest lucru au și o valoare de piață foarte mare. Autonomia influențează valoarea. Cum anume pot să îmi măresc această valoare. Sunt două lucruri care influențează valoarea acestuia. Unul este automatizarea și cel de-al doilea este legat de metrici”, a spus Dan Bugariu.

Dan Bugariu a explicat că dacă se pornește cu metricile, adică măsurătorile, există două avantaje. „Unu, nu putem să punem afacarea pe pilot automat fără să avem super metrici, măsurători, pentru că pe baza acestor măsurători eu pot să pun afacerea pe pilot automat. Metrica o să construiască sistemul. Metrica e și pentru a controla evoluția companiei. Colectez datele, dar asta nu e suficient, iau datele și le transform în informație. Ceea ce ne leagă măsurătoarea de sistem este că ceea ce măsurăm raportăm, scriem undeva, automatizăm și astfel se îmbunătățește în mod accelerat.”

În acest fel, potențialul de îmbunătățire accelerată apare, dar metricile sunt și periculoase. Dacă nu este măsurat ceea ce trebuie, ele pot trimite în direcții greșite. „E important să măsurăm numeric, nu calități, perspective, aspecte. Căutați colectarea respectivelor cifre să fie cât se poate de automatizată. Luați focus la măsurat. La început măsor ceva, firma se dezvoltă, iar apoi măsor altceva. Vreau să rețineți că ceea ce măsurăm și raportăm are șansă mare să îmbunătățească în mod accelerat afacerea”, a mai spus antreprenorul.

Bizz.Club România este un club puternic de busniess networking prezent în mai multe orașe din țară. În Timișoara conectează de ani buni oameni de afaceri care se întâlnesc periodic, se cunosc, se sprijină reciproc și fac schimb de servicii.