Secretarul unei primării din Timiș, cercetat pentru trafic de influență și luare de mită!

A cerut 20.000 de euro pentru a rezolva problema unui cetățean care dorea să intre în posesia unor terenuri. A promis că poate interveni în favoarea lui pe lângă colegii săi de la retrocedări, iar acum răspunde în fața legii. Alți doi inculpați din dosar au cerut și ei 40.000 de euro pentru a-l ajuta pe același martor.

Florin Gheța, secretarul Primăriei Gătaia, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea sa în judecată, în stare de arest preventiv. Bărbatul fusese reținut în 11 octombrie pentru 24 de ore. Alte două persoane fără funcții publice, implicate în aceleași activități, au fost și ele trimise în judecată pentru trafic de influență. La data de 12 octombrie, cei trei inculpați au fost prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit rechizitoriului, în perioada august – octombrie 2019, secretarul Primăriei ar fi pretins de la o persoană (martor în
cauză) suma de 20.000 de euro pentru a o ajuta să intre în posesia unor terenuri la care era îndreptățită, dar și pentru a-și exercita influența pe care pretindea că o are față de funcționari din cadrul Primăriei Gătaia, județul Timiș, cu atribuții în derularea procedurilor de retrocedare. Suma pretinsă de inculpat reprezenta un procent de 10% din valoarea acelor terenuri.

În același context, în data de 10 octombrie 2019, inculpatul Florin Gheța ar fi primit de la martor, în sediul Primăriei orașului Gătaia, suma de 14.000 euro, urmând ca restul de bani să-i fie remiși după rezolvarea favorabilă a cererilor de retrocedare.

În perioada iunie – octombrie 2019, pentru același motiv, ceilalți doi inculpați ar fi pretins de la martor suma de 40.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.