Secretarul general, inclus în organigrama Prefecturii Timiș. Atribuțiile subprefecților

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Prefectul județului Timiș a semnat ordinul prin care se stabilesc atribuțiile celor doi subprefecți. De asemenea, în scurt timp se așteaptă ca din conducerea instituției să facă parte și un secretar general. 

Înlocuitorul de drept al prefectului a fost desemnat subprefectul Ovidiu Drăgănescu. Potrivit ordinului semnat de Zoltan Nemeth, subprefectul Ovidiu Drăgănescu va avea atribuții cu privire la exercitarea, în numele prefectului, a conducerii serviciilor publice deconcentrate. La rândul său, subprefectul Andrei Molnar va avea atribuții cu privire la exercitarea conducerii serviciului public comunitar de paşapoarte şi cea a serviciului – regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Molnar va răspunde și de eliberarea apostilei și va convoca lunar comisia de fond funciar pentru aplicarea actelor normative cu caracter reparatoriu.

„Fiecare dintre subprefecți va fi numit și în diverse comisii sau grupuri de lucru, comitete organizate la nivelul prefecturii. În ceea ce privește comandamentul pentru managementul frontierei va fi desemnat Ovidiu Drăgănescu în componența acestuia, iar în ceea ce privește ordinea publică – avem întâlniri săptămânale cu structurile MAI la care participă atât prefectul, cât și ambii subprefecți.”, a spus prefectul Zoltan Nemeth.

Nemeth a mai spus și că prefectura este în curs de actualizare a noii organigrame în care este prevăzut și postul de secretar general.

promovare banner maxagro

„Organigrama este deja pregătită, în curs de avizare. Nu cunoaștem încă numele secretarului general, va fi din rândul înalților funcționari publici. Prefectul va putea face o propunere și urmează probabil la nivel de Guvern să se facă această nominalizare. Există posibilitatea ca un înalt funcționar public să aplice pentru varianta mobilității și atunci va decide prim-ministrul cu privire la acest subiect. Analizez posibilitatea formulării unei propuneri, nu am în vedere pe cineva anume.”, a mai precizat Nemeth.

Unul dintre numele vehiculate pentru această poziție a fost cel al fostului subprefect de Timiș, Mircea Băcală, care are statut de înalt funcționar public.

publicitate tmc 640