Secretarul de stat Bogdan Ghelbere, în vizorul sindicaliștilor din penitenciare. De ce vor să fie demis?

Cuib de vise 1000x100

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită prim-ministrului României să îi demită pe Bogdan Ghelbere (PNL Timiș), Ciprian Hojda și Iulian Chifu din funcția de secretari de stat. Celor trei li se reproșează că nu cunosc problemele cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata. 

Reprezentanții FSANP spun că în cadrul ședinței care a avut loc în 17 august, de la ora 14, cei trei demnitari au declarat că nu cunosc problemele cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși, spun ei, acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței.

Cei trei secretari de stat „au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică.”, arată reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

STPT job 1000x200

Potrivit sursei citate, ședința din 17 august, de la Guvern, a reprezentat doar o mimare a dialogului social.

„Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu nu au știut ce prevede ordonanța care ar fi trebuit să intre, săptămâna aceasta, în ședința de Guvern, nu au știut care este poziția Guvernului României vizavi de adoptarea acestei ordonanțe, nu au știut de ce Guvernul a retras ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat, nu au știut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de președintele FSANP.”, se mai arată în punctul de vedere al FSANP.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/