Sechestru asigurator pentru Transal Urbis, pe baza unor articole din presă!

Managerul Transal Urbis din Caransebeș a fost deranjat de declarațiile făcute de consilierii social-democrați cu privire la managementul defectuos. Ovidiu Chimigeriu spune că niciodată, de când este director, nu a venit consilierul Florin Bogdea să-i ceară lămuriri asupra niciunei probleme, în afară de votarea bugetului.

Problemele au fost moștenite, iar pentru câștigarea procesului cu Green Eco Bauer s-a angajat o firmă de avocatură. Procesul s-a pierdut doar la Judecătoria Reșița și vor urma căi de atac la Tribunalul Caraș-Severin, spune Ovidiu Chimigeriu: „Eu, când am venit în septembrie 2016, era un proces pe rol început de circa 5 luni de zile și și-a urmat calea firească în justiție. Este vorba de acel proces cu Green Eco Bauer, societatea având contract pentru depozitarea gunoaielor la deponeul din dealul Lupacului. Am luat la cunoștință de acest proces, am știut că vechea conducere a făcut o plângere penală la Poliție vis a vis de anumite nereguli apărute pe perioada derulării contractului cu cei de la Eco Bauer. Eu nu am făcut altceva decât să susțin derularea acestui proces. Ba mai mult, am angajat o firmă de avocatură. Mi se impută mie acum acest proces fără nicio vină. Atunci s-au blocat la plată două facturi în sumă totală de 116.000 lei de vechea conducere. După acea plângere penală, cei de la Eco Bauer au acționat societatea în instanță pentru neplata acelor facturi”.

În Consiliul de Administrație al Transal a prezentat de fiecare dată noutățile din acest proces, astfel că nu poate cineva să-i impute nimic cu privire la această problemă, decât dacă este rea voință, este de părere managerul Transal.

Reamintim că în ședința de Consiliu Local, pesedistul Florin Bogdea i-a cerut demisia directorului Transal Urbis pe motiv că s-a pierdut procesul cu Green Eco Bauer, ba mai mult s-a pus sechestru asigurator pe bunurile unității, astfel că ar putea ajunge în imposibilitatea desfășurării activității, lucru ce denotă o slabă administrare.

„Noi am cerut expertiză contabilă cu privire la colaborarea cu această firmă care acum este în lichidare judiciară, însă și după a doua expertiză, prima instanță a dat câștig de cauză firmei, obligându-ne să plătim cei 116.000 de lei, plus alte dobânzi convenționale din momentul emiterii facturii (acum 3-4 ani), până la data plății efective a sumei. Din câte știu, s-a abrogat acea lege în care se stipula că penalitățile nu au voie să depășească debitul inițial și se pare că la cei 116.000 se adaugă o sumă destul de mare. Am făcut apel la Tribunalul Caraș-Severin. Nu e sentință definitivă, nu am pierdut niciun proces, cum afirma consilierul Bogdea. Vreau să menționez că după articolele de presă unde consilierii PSD spun că la Transal e o debandadă totală, lichidatorul judiciar, pe baza acelor articole din presă, în luna iunie ne-a deschis un nou proces unde ne cer sechestru asigurator pe bunuri mobile și imobile, ca o măsură de siguranță ca, dacă decizia în proces rămâne definitivă, să aibă siguranța că avem cu ce achita”, ne-a declarat Ovidiu Chimigeriu.

Această măsură nu afectează activitatea Transal, a mai spus directorul societății.

CITEȘTE ȘI: Ce au de ascuns liberalii din Caransebeș? Florin Bogdea: „Toate minciunile și ilegalitățile de la Transal Urbis tot vor fi dezvăluite!”


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/