Seceta nu închide robinetele cărășenilor, dar impune responsabilitate. Directorul Aquacaraș: „Stăm cu arma la picior!”

garden tap with running water

În mai multe zone din țară lipsa precipitațiilor a dus la raționalizarea consumului de apă din rețeaua publică. Județul Caraș-Severin este unul norocos, iar astfel de măsuri drastice nu se impun deocamdată. Totuși, instituțiile cu atribuții în acest sector sunt în gardă.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă și lipsa precipitațiilor a dus la impunerea unor restricții serioase în mai multe zone din țară. Din fericire, nu este și cazul Caraș-Severinului. Cel puțin deocamdată! Societatea Aquacaraș a intensificat verificările în teren pentru a depista eventualele branșamente ilegale, dar și pentru a stopa activitățile care ar putea duce la risipirea apei din rețeaua publică, așa cum ar fi udatul grădinilor.

„Am făcut un comandament pentru a stabili pierderile, furturile din branșamente, dar gestionăm bine situația și o avem sub control. Este stoc suficient de apă în Caraș, dar trebuie să îl gestionăm bine. Am luat măsurile care se impun și stăm cu arma la picior. Udatul grădinilor cu apa din rețea este interzis cu desăvârșire. În ultimii 3 ani, pe mandatul meu, nu am dat avize de branșament în grădini deloc. Anterior mai sunt date și nu am cum să le închid. Dar este adevărat că se mai folosește apa și în alte scopuri. Facem tot ce depinde de noi să evităm astfel de lucruri. Sâmbătă am făcut ultimul comandament pe orașe, pe UAT-uri, pe filiale, pe puncte de lucru, fiecare știe ce are de făcut, cu măsurile pe care trebuie să le luăm. Nu trebuie să speriem populația, pentru că nu cred că vom ajunge la raționalizarea consumului, dar trebuie să stăm cu arma la picior. Să privim cu grijă și responsabilitate acest aspect. Facem tot ce putem să nu ajungem acolo, dar fiecare trebuie să facă acest efort.”, a declarat directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, pentru Express de Banat.

Și prefectul Ioan Dragomir a fost ieri în teren, alături de reprezentanții TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, în zona barajelor din grija companiei pentru a verifica gradul de umplere a lacurilor de acumulare. „Deși momentan acestea se află la un nivel de umplere care nu ridică probleme, recomandăm populaţiei să fie responsabilă în această perioadă cu privire la modul în care utilizează apa potabilă.”, este mesajul prefectului pentru cărășeni.

ioan dragomir la cez