Până la finalul anului viitor, Blocul Fetelor va fi de nerecunoscut!

blocul fetelor resita 620x400

Imobilul de pe B-dul A.I. Cuza din Reșița, cunoscut drept „Blocul Fetelor”, urmează să fie transformat într-un centru modern destinat activităților sociale, comunitare și culturale.

Aflat într-o stare avansată de degradare, Blocul Fetelor din zona Moroasa va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, grație unei finanțări europene obținută de Primăria Reșița prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute de reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și cei ai Primăriei Municipiului Reșița, valoarea acestuia fiind de 6,2 milioane de lei (6 milioane – fonduri nerambursabile).

Așadar, clădirea în suprafață de peste 2.800 mp, împărțiți pe patru niveluri, va fi complet transformată până la finalul anul viitor, la fel și spațiul verde din jur.

„La viitorul centru se vor organiza activități de recreere, de dezvoltare personală pentru adolescenți, ateliere (design 3D, bijuterii handmade, olărit, pictură, măști tradiționale, icoane, împletituri, cosmetice naturale, ceramică, gastronomie, muzicoterapie), se vor pune în scenă piese de teatru și se vor ține lecții deschise de astronomie.”, precizează reprezentanții ADR Vest.

Centrul va beneficia și de o sală multifuncțională, pentru vizionarea de filme/documentare, de o bibliotecă, în jurul căreia se va forma un club de lectură, dar și de o zonă pentru sport, unde se vor putea practica escaladă indoor, tenis de masa, biliard, fussball, air hochei și șah.

Primăria Reșița a scos la licitație execuția lucrării, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 12 iulie.