Sebastian Burduja: „România și-a asumat rolul de lider în sectorul energetic”

burduja

Marea Neagră va deveni o „centrală” de energie verde. Camera Deputaților a adoptat Legea energiei eoliene offshore, inițiată de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Potențialul energetic produs de centralele eoliene de la Marea Neagră este de 76 GW, conform datelor furnizate de către minister. Odată cu votarea legii, Ministerul Energiei poate să demareze un studiu de specialitate în baza căruia vor fi pregătite procedura de concesiune și activitățile de explorare, construcție a centralelor electrice eoliene offshore și exploatare a acestora. După 31 iunie 2025, Guvernul va putea începe atribuirea contractelor de concesiune pe baza studiului.

„România este prima țară de la Marea Neagră care avansează într-un asemenea ritm în ceea ce privește energia eoliană off-shore. Este și jalon în PNRR și este o declarație îndrăzneață pe care România o face cu privire la securitatea energetică a țării noastre, cu privire la viitorul energiei verzi și cu privire la rolul de lider pe care România și l-a asumat în sectorul energetic regional”, a transmis ministrul Energiei.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/