Seară de coșmar pentru HC Adrian Petrea!

E tot mai clar că starea de spirit a echipei de handbal a Reșiței nu este cea din declarațiile oficiale. HC Adrian Petrea a bifat o nouă înfrângere și tot cu o echipă de pe ultimul loc al clasamentului. După CSM Satu Mare, în această seară a venit rândul unei alte nou-promovate să-și treacă în cont un succes în fața Reșiței.

După o primă repriză foarte reușită, încheiată cu un avantaj consistent, de șase goluri (scor 15-9), elevii lui Adrian Petrea s-au poticnit în actul secund, în care nu le-a ieșit mai nimic. Rezultatul s-a văzut pe tabela de marcaj, iar pe final s-a conturat dezastrul. Cu un nou antrenor, Liviu Andrieș, instalat de sâmbăta trecută, CSM Făgăraș a câștigat cu 25-23, deși la un moment dat își cam luase gândul de la un succes în fața Reșiței.

Handbaliștii reșițeni s-au desprins la 10-6 în minutul 18, apoi au avut 13-7 în minutul 25, pentru ca la pauză tabela să arate 15-9 în favoarea echipei HC Adrian Petrea. În repriza secundă, elevii lui Adrian Petrea au mai avut avantaj consistent timp de zece minute (era 20-13 pentru Reșița în minutul 40), însă gazdele au dat semne de revenire. Iar revenirea a fost una spectaculoasă. Noua echipă a lui Liviu Andrieș s-a trezit ca un boxer din corzi și a început să recupereze din diferență. S-a făcut 18-20 în minutul 47, pentru ca în minutul 55 tabela să indice egalitate, scor 22-22. Reșița mai are o tresărire de orgoliu și înscrie golul 23, prin cel mai prolific jucător al ei, Emilian Turcu, însă acesta avea să fie și ultimul gol al reșițenilor. Pentru că până la final Făgărașul a punctat de trei ori consecutiv și s-a impus cu 25-23. Un moment important s-a produs pe final, la 24-23 pentru gazde, când același Turcu a fost mai puțin inspirat la 7 metri și a ratat.

Sancțiuni pentru HC Adrian Petrea
La echipa reșițeană nu au evoluat Dușan Trifkovic, rămas acasă, cu piciorul în ghips, și nici Marius Bahan, care a aflat în cursul dimineții hotărârea Comisiei Centrale de Disciplină a FRH, în urma evenimentelor petrecute în finalul meciului cu SCM Politehnica Timișoara. Vă reamintim, în ultimele secunde ale acelui meci, Marius Bahan a marcat golul de 25-24 (care putea fi golul victoriei), însă mica sa dispută cu Pejovic i-a determinat pe arbitri să-i arate cartonașul roșu, apoi pe cel albastru. Întrunită ieri în ședință, Comisia Centrală de Disciplină a decis să-l sancționeze pe handbalistul echipei reșițene cu o suspendare de două etape, începând de astăzi și până pe 2 decembrie, și să-l penalizeze cu 500 de lei, cu termen de achitare 2 decembrie, „conf.art.50.3, lit a si b, pentru comportare neregulamentară gravă în ultimele 30 secunde de joc, cu aplicarea 13.2 (01.03.2016). De asemenea, finanțatorul Cristian Pătru, care și-a ieșit din fire și a cerut socoteală arbitrilor după fluierul final al primei reprize, a fost amendat cu 1.000 de lei și suspendat două etape.