Se tărăgănează deschiderea ambulatoriului din cadrul Spitalului din Caransebeș! Cine e de vină?

Ambulatoriul Spitalului Municipal din Caransebeș a fost adus în discuție de către managerul interimar Călin Grozăvescu la recenta ședință de Consiliu Local. Din spusele managerului, din 30 aprilie nu s-a mai făcut nimic la ambulatoriu.

După ce avizarea de către Ministerul Sănătății a noii structuri a spitalului cu ambulatoriu integrat a fost anunțată de către fostul manager Adrian Cican ca reușită, Primăria Caransebeș nu a dus la bun sfârșit lucrările de reabilitare la spațiile din cadrul fostei policlinici, de unde fostul manager i-a evacuat pe medicii din cabinetele private închiriate de către societatea civilă medicală.

Călin Grozăvescu a solicitat un punct de vedere oficial despre situația la zi a lucrărilor de amenajare a spațiilor din ambulatoriu (fosta policlinică) pentru că a transmis trei solicitări către Primăria Caransebeș fără să primească un răspuns:

Noi ca să facem internări în spital, după ce va trece această situație cu pandemia de COVID-19, trebuie să avem un ambulatoriu funcțional, pentru că de acolo se trimit pacienții spre internare, acesta este circuitul, de la urgențe, de la medicul de familie sau din ambulatoriu. Dacă noi nu ne facem norma de internări, nu ne facem contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate și nu sunt bani pentru salariile angajaților. Trebuie să funcționeze ambulatoriul.” a spus managerul interimar Călin Grozăvescu.

Primarul Felix Borcean i-a răspuns că administrația publică locală a avut probleme cu firma care a lucrat la refacerea spațiilor din ambulatoriu, astfel că firma a oprit lucrările în stadiul de 90%. Consilierul primarului, Mihai Minea, a intervenit spunând că el însuşi a încercat să investigheze stadiul lucrărilor la ambulatoriu, pentru care Primăria a plătit la timp și în avans întreaga sumă de aproape 300.000 de lei, fără însă ca lucrarea să fie recepționată.