Se scufundă! Meridian 22 are datorii record și va rămâne fără autorizație de gospodărire a apelor și licență de funcționare

Societatea de apă și canal de la Lugoj va rămâne fără autorizația de gospodărire a apelor din 17 octombrie, iar din 19 decembrie nu va mai avea nici licență de funcționare, conform unei informaţii transmise de către Titu Bojin, director al Apelor Române Banat.

Cauza principală pentru care Meridian 22 se îngropă tot mai tare și în datorii este Stația de Epurare a Apelor, o lucrare ce a fost declarată de către administraţia lugojeană ca fiind terminată. Apele Române Banat aplică lunar amenzi de peste 30.000 de lei societăţii lugojene din cauză că apele epurate și evacuate în Timiș nu sunt la parametrii necesari şi poluează râul.

Totalul amenzilor contestate în instanţă a ajuns la aproape trei milioane de lei, bani pe care societatea lugojeană nu are cum să îi plătească.

„Se aplică lunar penalități, care împovărează tot mai mult societatea Meridian 22, din cauza nefuncționării corespunzătoare a stației de epurare. În fiecare lună se aplică amenzi de 30.000 de lei. Eu sper să găsim o soluție pentru reeșalonarea acestor penalități, care în momentul de față ajung prin sentință, prin procese câștigate, la 1,2 milioane de lei.”, a declarat Titu Bojin.

Meridian 22 mai are, tot către Apele Române Banat, o datorie de 140.000 de lei, sumă pe care trebuie să o achite pentru apa achiziționată şi livrată populaţiei.