Se schimbă imaginea centrului civic din Caransebeș

Etapă cu etapă, modernizările din ultimii doi ani aduc o imagine nouă în centrul civic, de la Catedrala Episcopală până în jurul Parcului General Dragalina.

Potrivit primarului Marcel Vela, unul dintre cele mai importante contracte de investiții este amenajarea Parcului General Dragalina, care prevede reabilitarea străzii adiacente, dar și extinderea spațiilor verzi și zonelor pietonale, toate cu o valoare de 1,7 milioane de lei. În prezent se lucrează pe strada Cazărmii, care este închisă circulației. Se montează pavele pe un tronson de 300 de metri.

„Se fac lucrări de investiții astfel încât tot centrul să fie amenajat elegant, edilitar, arhitectural, european. Tot tronsonul de la primărie la parc să fie amenajat ca o zonă pietonală, pentru a fi folosită ca o zonă de promenadă”, a explicat Vela.

Același proiect a prevăzut și închiderea Străzii Nicolae Bălcescu de la Cercul Militar spre Tribunal. Decizia a fost luată pentru a crea un flux eficient pentru traficul rutier în concordanță cu proiectul de închidere rutieră a centrului civic în zona Parcului General Dragalina. În această zonă s-au amenajat locuri de parcare la fel ca în zona muzeului, conform proiectului de modernizare a centrului civic, a mai precizat primarul Marcel Vela.