Reabilitarea turnului de apă din Timișoara – renașterea Iosefinului istoric

Stiri din Timisoara; turnul de apa din iosefin

Reîncep lucrările de reabilitare a turnului de apă din zona Iosefin. Primăria Timișoara a semnat contractul cu o nouă firmă.

Primăria Timișoara continuă proiectul de transformare a turnului de apă din Iosefin în centru cultural și turistic. În această lună, reîncep lucrările de reabilitare. Asta după ce instituția a semnat contractul pentru execuția investiției, care implică renovări interioare și exterioare, inclusiv amenajarea unei cafenele și a unei săli de expoziții.

Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric. Această clădire emblematică pentru Timișoara va deveni unul din principalele poluri de atracție ale cartierului, găzduind evenimente culturale și educative. Descentralizarea spațiilor culturale este una din moștenirile Capitalei Culturale. Ambiția noastră e ca fiecare cartier al Timișoarei să aibă propriul spațiu pentru cultură și educație”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Obiectivul “Refuncționalizare Turnul de Apă din Iosefin” constă în transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic remarcabil, oferind comunității acces la o varietate de evenimente culturale. În plus, la 45 de metri înălțime, va fi amenajat un punct de belvedere, oferind atât timișorenilor, cât și turiștilor o perspectivă panoramică asupra cartierului istoric și a canalului Bega.

În toamna anului trecut, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat, deoarece aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile. Noul constructor, desemnat prin licitație este ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, care are un termen de șase luni pentru execuția lucrărilor în valoare de 7,7 milioane de lei, fără TVA.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/