Se reiau cursele cu bacul pe Dunăre. Traversarea este asigurată de Baziaș 4!

bazias 4

Din această săptămână, vor fi operate din nou curse regulate cu bacul pe Dunăre, pe relația Moldova Nouă-Usije (Serbia). Traversarea este asigurată cu bacul Baziaș 4, care poate transporta maximum 20 de autoturisme și 50 de călători.

De joi, 29 iulie, călătorii pot folosi acest nou mijloc de transport pentru a călători spre și dinspre Serbia. Timpul parcurs pe Dunăre între cele două puncte vamale este de aproximativ 30 de minute.

Începând cu această dată, bacul Baziaș 4 va avea două curse pe zi, cu plecare din Moldova Nouă, la orele 9.00 și 16.30, iar din Usjie, la orele 10.15 și 17.45 – ora României.

Pentru adulți, tariful este 20 de lei, studenții plătesc 15 lei, iar copiii și elevii – 10  lei. Plătesc mai mult pasagerii care urcă pe bac cu biciclete sau motociclete, iar pentru cei cu autoturisme tariful pornește de la 60 de lei și ajunge la 100 de lei, în cazul camionetelor de marfă de mare tonaj.

Atenție însă! Potrivit declarațiilor Alinei Bărbulescu, administratorul societății care operează serviciile de transport pe Dunăre, pentru a călători în țara vecină este nevoie fie de prezentarea unui test PCR negativ, fie să faceți dovada vaccinării anti-COVID-19.

expresb 1000x100

Din Usjie, locul în care acostează bacul pe malul sârbesc, se poate ajunge imediat la cetatea Golubac și la mănăstirea Tumane sau se poate vizita orașul Veliko Gradiste.

Lista completă a tarifelor poate fi consultată în tabelul de mai jos, iar rezervări se pot face la numărul de telefon: 0767448947.

tarife

1000 x 200 gif