Noul terminal de sosiri externe de la Aeroportul Internațional Timișoara a fost dat în folosință. Prima cursă a sosit de la München

terminal 1

Noul terminal de la Aeroportul Internațional Timișoara, dat în folosință joi, are capacitatea de a acomoda un flux de 540 de pasageri concomitent, respectiv 3 curse aeriene. Reprezentanții aeroportului anunță că acesta va permite o creștere viitoare a traficului aerian la aproximativ 3 milioane de pasageri pe an. 

Terminalul are o suprafață desfășurată de 4.383 mp, are 10 filtre de control la intrarea în țară ale Poliției de Frontieră și un sistem optimizat de control vamal. Prima cursă a sosit de la München, însă terminalul va primi pasageri din multe alte destinații, precum Santorini, Frankfurt, Bruxelles sau Londra.

„Sunt convins că această investiție va pune și mai mult Timișoara, județul Timiș și, de ce nu, toată regiunea de vest, pe harta destinațiilor preferate de către europeni.”, a declarat prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,3 milioane de lei, din care 13,2 milioane au fost fonduri europene nerambursabile, aproximativ 2,3 milioane de lei au fost asigurate prin bugetul de stat, iar 14 milioane – din fonduri proprii ale aeroportului.

expresb 1000x100

Proiectul de investiții a fost primul proiect la nivel național aprobat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

terminal 2

terminal 3

 

1000 x 200 gif