Se reiau alegerile pentru viceprimar la Oravița? Ce răspuns au primit social-democrații, contestatarii victoriei lui Nicolae Cotârlă?

Sunt numărate (sau nu) zilele lui Nicolae Cotârlă în funcția de viceprimar al Oraviței? Aceasta este întrebarea la care social-democrații, în calitate de contestatari ai deciziei din 6 noiembrie, așteaptă un răspuns din partea Prefecturii, ca urmare a mai multor anomalii apărute la alegerea secundului edilului în funcție.

Inexistența fair-play-ului în ceea ce privește modalitatea în care candidatul liberal pentru funcția de viceprimar, Nicolae Cotârlă, a ieșit triumfător în fața adversarului său Marțian Lepa – PSD (lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și lipsa unei comisii de validare a votului) a făcut ca elucidarea misterului în această situație să depindă de stiloul prefectului Cristian Gâfu, aleșii locali social-democrați, în baza neregulilor prezentate, solicitând anularea rezultatului votului din 6 noiembrie și reluarea procesului electoral. Documentele celor de la PSD au fost înaintate către Prefectură în data de 9 noiembrie, perioada de soluționare a contestațiilor fiind de 30 de zile, dar Martian Lepa, președintele interimar al organizației PSD Oravița, spune că nici în ziua de astăzi nu i s-a comunicat rezultatul anchetei din teren:

„Din păcate, nu am primit încă niciun răspuns. Știm doar că domnul prefect a trimis în teren o echipă să verifice, să noteze detaliile vizavi de cum au decurs lucrurile în cadrul procesului de alegere a viceprimarului și atât. Dacă nu primim niciun răspuns, așa cum am mai subliniat, ne vom cere drepturile în instanță. Știu doar că o echipă de la Prefectură a fost prezentă aici pentru a face verificări, însă nimeni nu ne-a chemat, nimeni nu ne-a întrebat și pe noi legat de modul în care a decurs procesul de alegere a viceprimarului. Nu știu dacă au fost purtate discuții cu reprezentanții altor partide politice, însă pe noi, cei de la PSD, nu ne-a întrebat nimeni nimic, și, din ce cunosc, nu a fost cerută nici opinia celor de la PMP. Până la urmă, singurul lucru care contează este să se ajungă la o concluzie, indiferent dacă răspunsul Prefecturii va fi pozitiv sau negativ. Dacă este pozitiv, se vede că se respectă legea și domnul prefect este echidistant din toate punctele de vedere, iar dacă răspunsul este unul negativ vom merge în instanță pentru că suntem 100% siguri că vom avea dreptate”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Contactat telefonic pentru a afla dacă s-a ajuns la o concluzie în privința contestațiilor înaintate de social-democrați, prefectul Cristian Gâfu a subliniat că nu poate anunța încă nimic oficial, întrucât nu au fost chestionați toți cei implicați, raportul nefiind încă finalizat.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/