Se reia alegerea viceprimarului la Oraviţa? Prefectul Gâfu promite un control ca la carte la primărie

Sesizarea consilierilor social-democrați din orașul de pe Valea Carașului privind vicierea procesului de alegere a secundului primarului Dumitru Ursu a ajuns în atenția Prefecturii. Anomaliile scoase în prim-plan de aleșii locali PSD vor fi supuse unei analize riguroase, după cum a declarat prefectul județului Caraș-Severin.

„Într-adevăr, sesizarea social-democraților din Oravița a ajuns la noi. Am distribuit-o la compartimentul specializat. Va trebui să mergem în control pe teren, să vedem efectiv dacă afirmațiile unor persoane și ceea ce se arată în sesizare se confirmă. Va avea loc un control la UAT Oravița pentru verificare – procedura clasică. Termenul legal pentru soluționare este de 30 de zile, însă bineînțeles că ne dorim elucidarea acestui caz cât mai repede. Așteptăm să vedem și hotărârea propriu-zisă, să vină toate actele, procesul-verbal de ședință, după care vom lua și punctul de vedere al funcționarilor din primărie. Colegii mei vor merge în control.”, a declarat Cristian Gâfu pentru expressdebanat.ro.

Printre motivele care i-au determinat pe aleșii locali ai Partidului Social Democrat din Oravița să se adreseze nu doar Prefecturii, ci și Primăriei, prin intermediul a două contestații, așa cum a subliniat Marțian Lepa, președinte interimar al filialei PSD din orașul de pe Valea Carașului și candidat la funcția de viceprimar, se numără: lipsa votului secret, lipsa cabinei de vot, precum și inexistența unei comisii de validare a votului „care trebuia să numere voturile și să înainteze un proces-verbal către președintele de comisie”.

Mai mult decât atât, reprezentanții Stângii politice orăvițene sunt gata să apeleze la instanțele de judecată, dacă rezultatul din cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 6 noiembrie nu va fi anulat, urmând ca alegerea secundului edilului-șef în exercițiu să fie reluată, de această dată, cu respectarea tuturor pașilor.