Se prelungește termenul pentru închiderea iazului de decantare Tăuşani din Caraș-Severin

bosneag umectare 1

Guvernul a fost de acord ca proiectul de închidere și ecologizare a iazurilor de decantare din sectorul minier să fie în continuare finanțat din fondul pentru mediu, dar s-a și prelungit termenul de realizare a acestor lucrări. Hotărârea de Guvern vizează și iazul Tăușani dn Caraș-Severin, a cărui închidere se va face în următoarele 30 de luni.

„La propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a aprobat Hotărârea privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 181/2020 pentru aprobarea continuării finanțării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier, prin care se propune actualizarea unor termene, în concordanta cu situaţia actuală, astfel încât să se evite blocajele”, aflăm de la Guvern.

„Era nevoie să aprobăm un act normativ care să ne permită continuarea proiectelor deja începute de închidere și ecologizare. Este vorba în principal de obiectivul minier de la Baia Sprie – Iaz Tăuții de Sus, județul Maramures, dar și alte iazuri de decantare, unde, odată cu promovarea acestei hotărâri de guvern și după obţinerea actelor de reglementare, lucrările de ecologizare vor putea începe în anul 2023, funcţie de finalizarea procedurilor de achiziţie”, a explicat Florin Spătaru, ministrul economiei.

Prin hotărârea de Guvern aprobată se extinde până la 31 decembrie 2026 perioada finanțării din fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a unor iazuri de decantare din sectorul minier.

Sunt vizate următoarele obiective: Mina Certej – Iaz V. Miresului și V. Mealu, județul Hunedoara;  Mina Teliuc – Iazurile nr. 1, 2, 3, județul Hunedoara şi iazul Tăuşani, judeţul Caraş-Severin.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/