Se preiau cereri! Indemnizații de șomaj pentru absolvenții de liceu din zona Lugoj-Făget-Buziaș

ajofm timis

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș oferă servicii de specialitate absolvenților care se înregistrează în termen de 60 de zile de la absolvire la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă, din raza de domiciliu, în vederea medierii pentru încadrarea în muncă.

Absolvenții de liceu, promoția 2022, se pot prezenta pentru înregistrarea în evidența AJOFM Timiș, ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, până la data de 26 iulie.

Potrivit prevederilor legale, absolvenții trebuie să se prezinte la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, perioadă în care beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării – informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională.

Indemnizația de șomaj se acordă la cerere, pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă in vigoare, adică 262 de lei pe lună, de la data expirării perioadei de 60 de zile, dacă cererea este înregistrată în termen de 10 zile de la această data, dar nu mai târziu de 12 luni. Elevii beneficiază de aceste drepturi indiferent daca sunt sau nu înscriși pentru susținerea examenului de Bacalaureat.

Detalii suplimentare se pot obține telefonic, la 0256/294627, e-mail la ajofm@tm.anofm.ro, sau la sediul AJOFM din Timişoara, pe bulevardul Republicii nr. 2, precum și la punctele de lucru aflate din Lugoj (Str. Timișoarei nr. 27-33, tel. 0256/351812), Făget (Str. Victor Feneșiu nr. 3, tel. 0256/320243) și Buziaș (Str. Principală nr. 16, tel. 0256/321450).