Se pregătește o nouă ediție a Festivalului Medieval, la Timișoara

1000x100 (1)

Muzeul Național al Banatului intenționează să organizeze o nouă ediție a Festivalului Medieval, la Timișoara. Evenimentul va avea loc pe parcursul a trei zile, în luna iulie.

Cea de-a treia ediție a „Festivalului Medieval al Castelului Huniade” ar urma să se desfășoare în perioada 16 – 18 iulie, în curtea exterioară a clădirii aflate în centrul Timișoarei. În acest sens, Muzeul Național al Banatului a lansat o licitație publică cu scopul achiziționării de servicii de organizare evenimente culturale pentru acest festival.

Furnizorul va asigura serviciile de transport, cazare și promovare pentru evenimentul cultural „Festivalul Medieval al Castelului Huniade”. Beneficiarul dorește contractarea mai multor trupe de reconstituire istorică medievală, cu recuzită care respectă adevărul istoric, cum ar fi: Compania Dragonului, Vulturii din Țara Calatei (Kalotaszegi Turul), Teutonii Transilvaniei, Deus Vult, Straja Cetății Mediaș, Compania Ursului Brun, ȘoimanArt, precum și alții. Pentru desfășurarea spectacolului solicităm prezența a minim 2 trupe de muzică cu specific medieval, a unui spectacol pirotehnic (dans cu foc), dansuri și muzică medievală, dar și a minim șase cai”, scrie în anunțul de participare la licitația publică.

expressheadergeneral (1)

De asemenea, printre altele, furnizorul trebuie să asigure servicii de transport pentru aproximativ 110 persoane și „minim șase cai”, servicii de cazare și masă pentru aproximativ 130 de persoane, scenariul, scenografia și regia evenimentului, scena, sonorizarea și luminile. Totodată, furnizorul  va asigura materiale pentru buna desfășurare a evenimentului, precum 70 kilograme cu nisip, 3 mc lemne de foc, 1000 tacâmuri și farfurii de unică folosință, ingrediente pentru bucătăria medievală, 900 l apă, toalete ecologice, saci de gunoi și baloți paie.

Valoarea totală estimată a contractului este de 420.000 lei, la care se adaugă TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 iulie, la ora 15.00.