Adolescenții din județul Timiș vor avea acces la vaccinul împotriva COVID-19 chiar în sala de clasă. Se pregătește o campanie de imunizare cu ajutorul unor echipe mobile care se vor deplasa în diferite școli și licee din județ.
În această săptămână se vor purta ultimele discuții organizatorice, iar înainte de prima zi de școală se va comunica un calendar al activităților din teren. De asemenea, atât părinții elevilor, cât și dascălii pot profita de ocazie în cazul în care nu s-au vaccinat.
„Ne gândim foarte mult la copii, la adolescenți. Vaccinurile sunt aprobate de la vârsta de 12 ani și ne gândim să fie o opțiune ușoară pentru adolescenții care își doresc să se vaccineze. Avem discuții cu reprezentanții Inspectoratului Școlar, cu cei ai centrelor de vaccinare, cu Spitalul Militar care are echipe mobile care se pot deplasa în perioada următoare. Vom face o serie de turnee, prin școlile mai mari și în primul rând prin licee. Vom anunța din timp când vor fi echipele prezente în acele locații în așa fel încât elevii să se poată vaccina. Fiind minori trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de un tutore legal. Este o ocazie bună și pentru aceste persoane să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat și bineînțeles că pot profita de aceste echipe și cadrele didactice din unitățile de învățământ. Mai există un set de întâlniri și cu siguranță înainte de a începe școala, cu o zi două, vom putea comunica prin Inspectoratul Școlar când și unde vor fi echipele mobile măcar pentru o perioadă de două, trei săptămâni”, a spus Dr. Flavius Cioca, directorul DSP Timiș.
De asemenea, tinerii care vor să se vaccineze pot apela și la o altă variantă – cabinetele medicale școlare.
„Există șase cabinete medicale școlare care s-au înscris să vaccineze. Sunt cinci în Timișoara și unul la Lugoj care deservește mai multe unități de învățământ. La fel și unele din Timișoara. Inclusiv această opțiune e pe masă, vor primi materiale sanitare și vaccinuri de la DSP în funcție de nevoie și de cum sunt dumnealor pregătiți să înceapă procesul de vaccinare”, a mai spus dr. Flavius Cioca.
Adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani se pot vaccina cu Moderna sau cu serul produs de Pfizer.