Se pregătește așternerea primului strat de asfalt la centura de sud a Timișoarei, în zona Chișodei

centura sud 2

Antreprenorul de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, Tirrena Scavi, a început, în ultimele zile, așternerea stratului de formă din piatră spartă în zona localității Chișoda. După această etapă, va urma primul strat de asfalt. 

Tot în luna august, muncitorii au mai executat și alte lucrări pe viitoarea centură de sud: cofrare și decofrare radier și elevație, armări radier la pasajele în construcție, deviere canal de irigații și relocare conductă Transgaz, reprofilări taluz, consolidare teren, săpături și egalizări, fundație podețe. Constructorul a realizat și umpluturi cu balast la viitoarele bretele de acces din zona localităților Giroc și Ghiroda.

centura sud

leader board 728 x 90 px

Stadiul de realizare al centurii este în jur de 30%. Lucrările au început în 25 martie 2020 și ar trebui să fie gata, potrivit contractului, în martie 2022. Antreprenorul estimează că centura de sud va fi finalizată în toamna anului 2022. Centura de sud a Timișoarei va lega DJ591 și DN6 prin sudul orașului și va avea 25 de kilometri.