Peste 300 de cazuri noi de coronavirus și 6 decese. Unul dintre ele – în Caraș-Severin

Deși e zi de weekend și numărul cazurilor noi ar trebui să fie mai mic decât în timpul săptămânii, având în vedere că se testează mai puțin, se pare că noile îmbolnăviri se înmulțesc. Peste 300 de cazuri au fost raportate astăzi, iar 6 persoane și-au pierdut viața, spun autoritățile. Unul dintre decese a fost înregistrat în Caraș-Severin.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 323 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 6 pacienți au murit. 112 persoane sunt internate la ATI la nivel național.

Au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbați și 4 femei). Este vorba despre pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Arad, Caraș-Severin, Constanța, Maramureș, Cluj și în municipiul București. Dintre acestea, două decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, unul la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria 80 plus. 4 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru două dintre persoanele decedate nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

leader board 728 x 90 px

La nivelul județului Caraș-Severin au fost raportate 3 cazuri noi în ultimele 24 de ore, dar și un deces. Este vorba despre o femeie de 56 de ani din Reșița, decedată la ATI, în Spitalul Județean de Urgență. Femeia avea diabet zaharat cu insulină, HTA, cardiopatie ischemică și obezitate, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Un alt deces a fost raportat vineri, 13 august. Atunci a fost vorba despre un bărbat de 55 de ani din Ticvaniu Mare, decedat în județul Timiș. Acesta avea HTA grad 3 cu risc foarte înalt, AVC hemoragic în antecedente, obezitate, miomectomie septală.

La ora actuală sunt internate în spitalele din Caraș-Severin 12 persoane, dintre care un pozitiv și un suspect pe secțiile de ATI. Alte 24 de persoane cu test pozitiv sunt izolate la domiciliu.

În județul Timiș au fost înregistrate 12 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore și niciun deces. 42 de persoane sunt internate în spital, 9 dintre ele – la ATI.