Se poate un CL Caransebeș majoritar de dreapta? Câtă liniște îi va aduce primarului ales Felix Borcean

Jocurile politice sunt de-abia la început în Consiliul Local al municipiului Caransebeș. Cum nicio formațiune politică nu a obținut majoritate pentru a putea să-și adjudece postul de viceprimar în aceste zile, cel mai probabil se poartă negocieri între liderii partidelor.

În toată această ecuație contează partidele care nu au obținut prea multe posturi de consilieri locali, pentru că la cine-și dau ele girul acea alianță va avea majoritate în următorii 4 ani.

Dacă ar fi să facem scenarii ele ar fi mai multe care s-ar învârti în jurul organizației Pro România care a obținut 3 posturi de consilieri, dar în același tip ele dispar pe rând și cu ele postul de viceprimar atribuit lui Bebe Pasere, dacă ne ghidăm după poziționarea ideologică a partidelor care au reprezentanți în Consiliul Local.

leader board 728 x 90 px

Și atunci majoritatea ar putea fi făcută tot de dreapta, ca în mandatul trecut, în jurul consilierilor PNL (7 consilieri) la care s-ar adăuga cei doi consilieri USR Plus și, în acest scenariu se dovedește ca cel mai important vot să fie al PMP. Deși Ionuț Popovici a fost primul care a decis înaintea campaniei electorale să-l sprijine pe Felix Borcean, el nu s-a așteptat la rezultatele alegerilor locale la nivel județean astfel că, acum poate emite pretenții. Mai mult președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela l-a anunțat deja pe PMP ca partener.

În aceste condiții majoritatea ar putea fi întrunită în Consiliul Local Caransebeș cu 10 consilieri din care 7 PNL, 2 USR PLUS și 1 PMP. Singura problemă ar fi din partea organizației locale PMP, în speță din partea lui Mihai Minea care și-a arătat sprijinul necondiționat pentru Felix Borcean. Rămâne de văzut dacă realitatea va dovedi, încă o dată că jocurile se fac la un nivel mai mare decât organizațiile locale. Și atunci nu putem să nu ne întrebăm poate fi Andra Pleșa viceprimar?

Este normal ca la Caransebeș să învingă dreapta. Istoria ne-a arătat acest lucru. Cât privește postul de viceprimar este prematur pentru mine să mă pronunț și nici nu vreau, să avem răbdare, ne-a declarat Andra Pleșa.

Despre acest posibil scenariu președintele USR Plus Caransebeș Dragoș Curelea ne-a declarat:

Referitor la zvonurile care circulă prin oraș, legate de viitoarea majoritate a Consiliului Local Caransebeș, filiala USR PLUS Caransebeș declară că, până în acest moment, nu au avut loc negocieri cu niciun partid din cele care vor avea reprezentanți în Consiliul Local. În alegerea noastră, vor cântări atât binele pe care această majoritate îl poate aduce orașului, cât și ideologia Alianței USR PLUS. Așteptăm cu nerăbdare învestirea și să ne apucăm de treabă”, ne-a declarat Dragoș Curelea.