Se-nmulţesc problemele pentru Tăicuțu! De la cămătar la dator vândut?

Tot mai mult păgubiți dau târcoale procurorilor și Poliției Oravița, în dorința de a se constitui ca parte păgubită după ce au aflat că Tăicuțu, pe numele său Florin Botoș, a fost trezit de mascați, fiind cercetat pentru cămătărie. În urma descinderilor, două persoane au fost reținute de către procurori.

Se pare că Botoș transformase cămătăria într-un mod de trai și că nici procurorii nu pot bănui, la această oră, câte de mare este numărul celor care îi plăteau, în decursul timpului, camătă pentru banii luați împrumut.

Numai că de aici ar putea începe și problemele pentru Tăicuțu, căci camăta, adică dobânzile percepute pentru banii dați împrumut, sunt ilegale și, dacă cei împrumutați se vor constitui parte civilă, vor putea să-și primească de la Botoș banii înapoi. Cu cât creşte numărul celor care recunosc la Poliție că au luat bani cu camătă, cu atât gaura din buzunarul lui Botoș va fi și ea mai mare.

La rândul lor, anchetatorii fac un apel la toți cetățenii din Oravița și din satele învecinate să vină la Poliție și să declare sumele de bani pe care i le-au dat camătă lui Tăicuțu, pentru a ajuta ancheta și pentru a-și rezolva diversele problemele imobiliare, căci, se pare, Tăicuțu nu prea se încurca cu alte garanții pentru împrumuturile date, decât cu garanții imobiliare.

Express de Banat a reușit să discute cu persoane care au luat împrumuturi de la Tăicuțu, care ne-au spus că sunt hotărâte să vorbească cu Poliția și să-și recupereze prejudiciile. „Păi nu vi se pare normal să îmi recuperez banii?”, ne-a spus una dintre persoane. Cu toate astea, se vede limpede că oamenii sunt speriați, se tem de telefoane, dar spun că vor vorbi cu orice preț.