Se lasă cu amenzi pentru cabluri!

Deținătorii cablurilor ce au împânzit orașul Caransebeș vor avea de suferit dacă nu își rezolvă problema firelor ce atârnă pe străzi și chiar pe clădiri. Administrația locală va impune amenzi usturătoare.

La Caransebeș, cablurile din oraș au fost o problemă pe care Primăria orașului a încercat să o soluționeze cu vorba bună. „În repetate rânduri am făcut apel la toți deținătorii rețelei aeriene de cablu, fie că sunt operatori de telefonie sau de televiziune, fie transportatori de energie, ca să le eticheteze și să  terminăm odată pentru totdeauna cu toate căblăraiele care se întind pe străzi în municipiul Caransebeș, ba mai mult, unele pe fațada unor monumente istorice”, precizează Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș. Pentru că rugămințile conducerii orașului au rămas fără răspuns, iar unii dintre deținătorii cablurilor au fost chiar agresivi, administrația locală trece la planul B. „Ca să nu mai avem discuții, în Consiliul Local s-a aprobat o hotărâre care cred eu că este foarte permisivă și vine în întâmpinarea deținătorilor de cablu. Astfel, până la 1 ianuarie 2014 au posibilitatea ca pe fiecare cablu în zona fiecărui stâlp să eticheteze respectivul cablu de pe stâlp. Cei care nu îl etichetează au obligația ca până la 1 iulie 2014 să le transbordeze, să le îngroape într-o rețea subterană pe care noi o autorizăm fără costuri suplimentare”, mai adaugă edilul-șef. Astfel, proprietarii cablului au ocazia să rezolve problema până în vara viitoare. În caz contrar, se va trece la amenzi.

Dacă până la 1 iulie anul viitor nu se va vedea nicio schimbare, administrația locală va amenda pentru fiecare stâlp unde cablul nu este etichetat sau unde nu s-a trecut la rețeaua subterană. „Sper ca această ofertă și deschidere a administrației locale de a oferi cele două termene, 1 ianuarie 2014 și 1 iulie 2014, să fie suficiente ca să se intre în legalitate”, speră primarul orașului.

leader board 728 x 90 px

Foto: informatorulmoldovei.ro