Indemnizații și salarii plătite din taxe și impozite

Problema lipsei de fonduri pentru plata asistenților personali și a persoanelor cu probleme a fost rezolvată de către administrația locală.

Pentru că salariile asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap grav nu au putut fi plătite, Primăria Reșița a încercat să rezolve această problemă din alte fonduri. Așa s-a ajuns ca cei 154 de asistenți și cele 513 persoane cu probleme grave să își primească banii cuveniți, din taxe și impozite. „Administraţia publică locală va asigura din impozite şi taxe locale plata acestor salarii şi indemnizaţii, precum şi plata datoriilor restante la furnizorul de gaz ale S.C. CET 2010 (aproximativ 800.000 de lei). Primăria Municipiului Reşiţa nu are niciun fel de datorie la această societate”, explică Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Cu această plată însă, primăria orașului va fi nevoită să sisteze alte investiții, astfel încât administrația locală solicită din nou ajutor din partea instituțiilor județene. „ În vederea obţinerii de fonduri necesare achitării indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi asigurării apei calde şi a căldurii abonaţilor CET 2010 pe perioada sezonului rece, este necesară implicarea, în regim urgent, a tuturor instituţiilor judeţene şi guvernamentale”, mai adaugă Roxana Topală, în cadrul unui comunicat.