Se lansează cartea „Morile Rudăriei”

carte mori de apa rudaria
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Anul acesta se va lansa cartea „Morile Rudăriei. Patrimoniul mulinologic al comunei Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin”.

Volumul explorează arhitectura comunei și pune accent pe Morile de Apă și este scris de Asociația Acasă în Banat.

„Am câștigat o finanțare de 30.000 lei pentru cartea <<Morile Rudăriei. Patrimoniul mulinologic al comunei Eftimie Murgu, județul Caraș-Severin>>, care va avea 250 pagini și un tiraj de 500 exemplare. Sper ca hârtia să nu se scumpească prea mult până atunci, să ne încadrăm în buget. Estimăm că lucrarea va fi gata la finele acestui an”, a transmis Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Finanțarea vine din partea Ordinului Arhitecților din România. Autorii și-au propus să realizeze o monografie, în care vor prezenta în detaliu caracteristicile, originea și evoluția morilor de la Rudăria.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Vom scoate la lumină o mulțime de informații de arhivă și vom pune totul în contextul istoriei și culturii locale, incluzând povestiri, legende și chiar rețete locale. Vrem să fie o carte captivantă, cu informații valide dar și ușor de urmărit de un public nespecialist, bogat ilustrată și cu o grafică modernă”, mai spune Radu Trifan.

Încă se fac interviuri cu localnicii și administrația locală pentru pentru a culege relatări prețioase despre trecutul satului.

 

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/