Se lansează Asociația Pur și Simplu Verde. Profesioniști în probleme de mediu, energie și digitalizare prezintă soluțiile pentru combaterea schimbărilor climatice

explo 1000x200

Asociația Pur și Simplu Verde se lansează vineri, începând cu ora 16. În cadrul evenimentului, profesioniști în probleme de mediu, energie și digitalizare, alături de militanți fervenți ai dezvoltării durabile și membri ai acestei asociații vor prezenta principalele provocări cu care se confruntă lumea în domeniul schimbărilor climatice și soluțiile susținute de Pur si Simplu Verde ca principale arme de combatere a acestora.

În premieră pentru România, specialiști internaționali, în calitate de membri ai Consiliului științific al Asociației Pur și Simplu Verde, vor prezenta viziunea și strategiile în domeniile lor de expertiză, necesare a fi aplicate pentru combaterea schimbărilor climatice și dezvoltarea unei economii durabile.

Evenimentul se va desfășura în limba româna și în limba engleză, cu opțiunea de a beneficia de traducere simultană.

Președintele asociației este fostul ministru de Finanțe, Ioana Petrescu. Printre vorbitorii în cadrul evenimentului de lansare se numără: actorul Gabriel Radu, Aparna Mathur (Casa Albă, Consiliul Consilierilor Economici, SUA),  Gilbert Metcalf (profesor universitar, Tufts University, SUA), Clara Volintiru (conferențiar universitar, Academia de Studii Economice), Robert Orr (decanul Școlii de Politici Publice, Universitatea Maryland, fost subsecretar general al ONU), Nathan Hultman (directorul Centrului de Sustenabilitate Globala, Universitatea Maryland), Alexandru Manda (student, Universitatea București), Augustin Jianu (fost ministru al comunicațiilor si antreprenor), Ioannis Ioannou (conferențiar universitar London Business School, Marea Britanie), Oana Bâră (head of financing, Banca Comercială Română) și George Papaconstantinou (fost ministru elen al mediului si al finanțelor publice).

Asociația Pur și Simplu Verde este o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil. Misiunea asociației este să creeze o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate  domeniile și la toate nivelurile societății. Programele, proiectele și acțiunile asociației vor viza domenii precum protecția mediului, energie, educație, sănătate si digitalizare. Activitățile urmăresc  dezvoltarea comunităților locale și a întregii societăți.

Obiectivele și acțiunile asociației pot fi consultate în detaliu aici.

banner 970 x 250