Se judecă pentru apa de ploaie! Inundaţiile, în curtea primarului Stepanescu. Ba nu, în cea a directorului Liber!

În timp ce străzile Reşiţei se inundă tot mai frecvent în ultima vreme din cauza ploilor abundente, Primăria Reşiţa şi SC Aquacaraş se invită una pe cealaltă pentru a rezolva problema preluării apelor pluviale.

Directorul Aquacaraş, Anatoli Liber, spune că apa de ploaie e în curtea primarului Mihai Stepanescu. Edilul-şef afirmă exact contrariul, că e în cea a lui Liber. Instanţele de judecată sunt cele care vor stabili  în sarcina cui va pica gestionarea problemei apelor pluviale. Până la soluţionarea litigiului de către instanţă, situaţia rămâne însă incertă.

„Cred că se va rezolva şi problema asta cu pluvialul care e în discuţie de ani de zile. Noi, prin contract, avem stipulate clar: apă şi apă uzată, nicidecum pluvial. Noi am lucrat ani de zile pe bază de comandă făcută de primărie către noi. Mergeam şi curăţam”, a explicat Anatoli Liber. Primarul Mihai Stepanescu spune însă că lucrurile stau tocmai pe dos, că Aquacaraş ar trebui să intervină atunci când reţeaua de colectare a apelor pluviale nu mai face faţă. „Este un proces pe rol, este legat de apele pluviale, urmărirea preluării acestor ape pluviale. Dânşii spun că nu au în contractul de delegare a gestiunii acest serviciu şi atunci dau vina pe primărie. Primăria nu este operator abilitat. Le-am adus aminte lucrul ăsta, le spun şi acum şi, bineînţeles, încearcă să prelungească prin instanţă această stare, să mute responsabilitatea la primărie. Primăria nu are serviciu, nu are altă societate abilitată să facă acest lucru şi, ca atare, Aquacaraşul trebuie să urmărească în continuare preluarea apelor pluviale în caz de intervenţie şi să răspundă de tot ce înseamnă acest sistem de preluare a apelor pluviale”, a declarat primarul Stepanescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai mult decât atât, edilul-şef somează Aquacaraşul să-şi plătească anumite obligaţii: “„ste un al doilea litigiu cu operatorul judeţean şi regional. Se cheamă Aquacaraş. Este foarte simplu. Dânşii uită să plătească redevenţa, folosesc obiective noi, uzina de apă, staţia de epurare, reţelele de apă şi canalizare pentru care noi plătim din şase în şase luni aproape 500.000 de euro, atât e o tranşă, din banii reşiţenilor, care se întreabă de ce nu asfaltăm şi drumul spre Mociur, şi străzi lăturalnice şi aşa mai departe. Noi am garantat un credit, plătim acele rate şi dobânzi, dar dânşii uită să plătească această redevenţă, ca să nu spun chirie. Păi, când foloseşti un lucru nou, de la altcineva, nu credeţi că este normal să şi plăteşti serviciile astea?”

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. aaa says:

    primare lasa-ne

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/