Se întărește frontiera din vest. Din cauza terorismului și a migranților!

explo 1000x200

Ministrul afacerilor interne român s-a întâlnit cu omologul său din Serbia pentru a lua măsuri suplimentare de siguranță la frontiera dintre cele două țări. De asemenea, s-a decis și intensificarea schimbului de informații.

Principala temă a discuțiilor celor doi oficiali a constituit-o problematica migrației și nevoia identificării unor măsuri suplimentare de siguranță la frontiera comună.

În acest context, ministrul Petre Tobă a subliniat că dezvoltarea colaborării dintre autoritățile române și sârbe va contribui la creșterea siguranței propriilor cetățeni.

Cei doi oficiali au convenit ca în perioada imediat următoare să se asigure cadrul legal pentru organizarea de patrule comune alcătuite din polițiști de frontieră români și sârbi, iar schimbul de date și informații să se intensifice, prin operaționalizarea Punctului de Contact Comun de la Porțile de Fier. Ministrul Petre Tobă a subliniat foarte buna colaborare dintre structurile MAI şi cele similare din Serbia, dar şi dintre serviciile de informaţii ale celor două state în ceea ce priveşte schimbul de date privind criminalitatea transnaţională, criminalitatea organizată şi terorismul, dar şi în ceea ce priveşte fenomenul luptătorilor înarmați.

„România a luat măsuri suplimentare de creștere a siguranței la frontieră, deoarece avem o responsabilitate în plus, ca stat care gestionează 2.070 de kilometri de frontieră externă a UE. În acest context, este nevoie de o consolidare a cooperării inclusiv la frontiera româno-sârbă”, a declarat ministrul Petre Tobă.

Întâlnirea cu ministrul sârb se înscrie într-un calendar al întâlnirilor bilaterale ale ministrului Petre Tobă cu miniștri de interne din statele vecine, pentru consolidarea măsurilor de siguranță la frontierele comune, la sfârșitul lunii trecute ministrul român al afacerilor interne având o întrevedere similară cu omologul ungar. De altfel, ministrul Petre Tobă i-a adresat  omologului său sârb invitația de a participa la o întâlnire trilaterală a miniştrilor de interne din România, Serbia şi Ungaria, găzduită de Ministerul Afacerilor Interne.

banner 970 x 250