Băleanu cheamă DNA-ul: „E mafie pe față! Primăria Moldova Nouă e condusă de interlopi!”

explo 1000x200

Demisii, acuzații deosebit de grave, amenințări și reclamații la DNA! Toate acestea ar trebui să genereze tsunamiul pe care președintele Partidului Verde Moldova Nouă vrea să-l provoace în orașul de la Dunăre!
Cei trei consilieri ai Partidului Verde din Moldova Nouă au început curățenia de primăvară. Nu pe străzile orașului, ci în administrația publică locală, pe scena politică și în mediul de afaceri și lumea interlopă din oraș. Cel puțin așa arată acțiunile organizației conduse de Eugen Băleanu, ca o invitație la curățenie generală. „Verzii” au intrat ultimii, în această dimineață, în sala de ședințe a Consiliului Local Moldova Nouă și au ieșit primii. „Începând de azi, domnule primar, domnule secretar, domnilor consilieri, consilierii Partidului Verde demisionează în bloc din acest consiliu local. Credem că acest consiliu local a fost dus într-un stadiu de lucru pe care îl putem numi derizoriu, mai mult minimalizăm și mimăm că lucrăm în Consiliul Local. Ca atare, noi ne retragem din Consiliul Local, ne dăm demisia! Mai mult, nu vom nominaliza niciun consilier de la Partidul Verde. De trei ani cerem execuția bugetară, ni se refuză să se pună la dispoziție!”, a explicat Băleanu înainte de a se intra pe ordinea de zi, după care el și cei doi colegi ai săi au plecat din Ședința Consiliului Local. „E bine că a început campania electorală. Spor la campanie!”, le-a urat primarul Matei Lupu celor trei. Înainte să închidă ușa, Băleanu a apucat să răspundă: „Dumneavoastră, spor la declarații, la DNA!”

verzii moldova noua

????????????????????????????????????
Lupu le dă lecții „verzilor”. Gratuit!
Ședința Consiliului Local a continuat fără „verzi”, dar momentele tensionate au continuat. De data aceasta între liberali și social-democrați. În centrul atenției, în special consilierul Sporea și primarul Lupu, dar despre asta vom vorbi cu altă ocazie. După încheierea ședinței, edilul-șef a comentat poziția consilierilor de la Partidul Verde, fiind convins că nu e nimic altceva decât un joc în preajma campaniei electorale. „Verzii, de cel puțin patru sau cinci ședințe vin câte unul. Campania a început demult la Moldova Nouă! Răutatea omului arată cât de slab este pregătit. La bugetul de anul trecut am avut nu știu câte ședințe. Băleanu vorbește de execuția bugetară, pe care am dezbătut-o de trei ori. Le-am spus că le oferim lecții, îi învățăm, le explicăm. Nu este nicio rușine! Sunt lucruri pe care trebuie să le înveți, la fel cum am făcut-o și eu. Businessul și administrația publică sunt două lucruri total diferite. Una este o negociere pentru beneficiul privat, iar altceva sunt proiectele de interes local pe care noi trebuie să le facem! Administrația nu caută beneficii pentru că legea ne interzice”, a declarat Matei Lupu pentru expressdebanat.ro.
Bombele, detonate la Reșița
Ieșit în grabă din Primărie, Băleanu a programat o conferință de presă la Reșița, pentru câteva ore mai târziu. Pentru aici avea pregătite adevăratele bombe, după cum a anunțat chiar el, care să genereze valuri uriașe la Moldova Nouă. „A fost un moment destul de greu pentru noi. Am luat această măsură extremă pentru că dorim să atragem atenția instituțiilor statului că la Moldova Nouă lucrurile nu sunt tocmai în regulă. De ani de zile susținem că sunt foarte multe nereguli în administrația locală, din păcate nimeni nu ne aude! La Moldova Nouă, Consiliul Local există doar pe hârtie sau acolo unde legea o cere explicit, când votăm porumbei, bani pentru pensionari sau rectificările bugetare!”, a explicat Băleanu pentru început. Apoi a invocat proasta gestiune a banului public, așa cum ar arăta raportul Curții de Conturi din 2013, ca motiv al demisiei „verzilor” din Consiliul Local. Dar și subminarea economiei locale și naționale prin subminarea activităților portuare legale.
Interlopi deghizați în oameni de afaceri
Apoi a trecut la acuzații mult mai grave. „Este un dezastru din punct de vedere al administrării banului public, dar una din problemele majore de care ne lovim noi, politicienii care vrem să facem ceva, o reprezintă cei mascați în oameni de afaceri-interlopi. Zaberca e noul arhitect al orașului! Acea bicicletă betonată a costat 1,2 miliarde lei! Astăzi continuă lucrările în centrul orașului, la un parc. Lucrările trebuiau executate de biroul de gospodărire comunală, nu de Zaberca. El e doar cu numele, angajații primăriei execută lucrările și la el se fac doar deconturile! Lupu Matei urmărește să închidă și ultima activitate a Consiliului Local. În primul mandat a închis sistemul de încălzire, pe care l-a vândut pe nimic, a falimentat apoi transportul local în comun, după care a fost preluat printr-un artificiu financiar de un greu al PSD-ului și soția lui. Astăzi, urmează să externalizeze acest birou de gospodărire comunală pentru acest interlop! Pentru acel parc a alocat suma de 2 miliarde de lei, în condițiile în care el are nu știu câte dosare penale pentru fals. Cu ce îl are acest individ la mână pe Lupu Matei?! Sunt trei-patru interlopi care conduc acum Primăria Moldova Nouă, nu unul! Mascați în așa-ziși oameni de afaceri locali care storc bugetul Primăriei!”, a tunat Băleanu.

Interlopii din Moldova Nouă, mână în mână cu Lupu Matei pentru preluarea secției de gospodărire a orașului. De mai bine de un an, interlopii locali apropiați PSD-ului și chiar membrii marcanți ai acestui partid prin diferite firme obțin lucrări de amenajare a spațiilor verzi pe raza orașului pe care Primăria plătește acestor indivizi sute de milioane de lei, prin încredințare directă și, culmea, executate tot cu angajații Primăriei”, Eugen Băleanu, președinte Partidul Verde Moldova Nouă

 

Băleanu e sigur: Lupu cu Torma, pe aceeași mână!
Liderul „verzilor” nu s-a oprit aici. Ba dimpotrivă, și-a îndreptat săgețile otrăvite și spre alți adversari: „De ani de zile spun că Lupu este legea, Lupu este Consiliul Local, Lupu este primarul! În loc de Consiliul Local, pentru concesionarea unui teren către Ion Arghir semnează Lupu Matei! Cerem cu îndârjire și prin case de avocatură execuția bugetară. Refuză sistematic să ne fie pusă la dispoziție! Execuția bugetară se validează întâi de Consiliul Local și abia apoi te duci cu ea la ANAF. Ultima bombă de la Moldova Nouă?! Tot vedem pe cineva că-l beștelește pe Lupu Matei. Liviu Davidescu. L-a făcut în toate felurile, criminal, hoț. Mai mult, îl promova pe actualul președinte interimar al PNL Moldova Nouă, Adrian Torma. E opțiunea fiecăruia, nu se discută. Mi-au parvenit însă niște documente de constituire a unui grup de dezvoltare locală FLAG. Aici sunt circa 10 milioane de euro în joc, bani nerambursabili pentru care grupul respectiv trebuie să acceseze proiecte! O idee foarte bună. S-a votat în Consiliul Local, s-a stabilit că toți oamenii de afaceri din Moldova Nouă vor fi invitați să participe la constituirea acestui grup. A rămas bătut în cuie că toți privații vor fi invitați. Ne-am trezit că acest grup s-a constituit și că printre invitați sunt societățile Imperial și AutoAlex. Coordonatorul proiectului, tocmai Liviu Davidescu! Eu sincer să fiu nu înțeleg în momentul ăsta. Există o bălăcăreală la mișto între cei doi lideri, care împreună contribuie la susținerea unui grup infracțional mare la Moldova Nouă! Se beștelesc pe Facebook, dar fac afaceri împreună și fac de multă vreme!”
Torma, finanțatorul lui Lupu!
Băleanu a lovit nu numai în primarul Lupu, ci și în Adrian Torma, liderul PNL Moldova Nouă, candidat pentru primărie la alegerile din 5 iunie. Și asta, pentru că liberalii nu li s-ar fi alăturat „verzilor” când li s-a propus să participe la operațiunea de curățenie! „Firmele grupului AutoAlex sunt asociate cu primăria într-un proiect la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. 30.000 de metri pătrați au avut alocați pentru dezvoltarea unui complex turistic. Torma îi mulțumea domnului primar. Toate tranzacțiile lor imobiliare pe zona Moldova Nouă sunt făcute prin Lupu Matei și proiectele inițiate de Lupu Matei. Noi am votat împotrivă, pentru că știam că e o fumigenă. Matei Lupu a recunoscut în ziarul pe care îl conduc eu că Torma a fost finanțatorul lui. A fost finanțatorul lui din 2000 și până acum! Torma e un păpușar, e copilul lui Lupu Matei, asta e realitatea”, a mai declarat Eugen Băleanu.
Totuși, acesta are și unele semne de întrebare privind relațiile de moment dintre Lupu și Torma. Și aici a fost adus în discuție proiectul de hotărâre respins astăzi de liberali prin care primarul propunea achiziționarea proiectării unui ștrand. Care, cel mai probabil, ar urma să se amenajeze pe actualul amplasament al teatrului de vară, în imediata vecinătate a terasei familiei Torma. „El vrea să-și extindă cafeneaua, să distrugă teatrul de vară. Lupu vrea să facă ștrand. E o bătălie pe patrimoniul orașului. Mă crucesc și eu, nu pot înțelege aceste aspecte!”, a comentat Băleanu.
Grup infracțional local, cu Lupu în frunte! Torma, cu banii!
Președintele Partidului Verde Moldova Nouă a încheiat în termeni și mai duri. „În Moldova Nouă există un grup infracțional local compus din oameni de afaceri în frunte cu Matei Lupu și sprijinit de ori de câte ori este nevoie de actualul președinte PNL, Torma, iar nucleul de forță îl reprezintă câțiva interlopi mascați în oameni de afaceri. Acești doi oameni se ceartă aparent la mișto pe de o parte, iar de alta fac afaceri la vedere fără scrupule. Prin demisia noastră dorim să atragem atenția instituțiilor statului că la Moldova Nouă crima organizată funcționează din plin și se dezvoltă într-un ritm enorm. La Moldova Nouă e mafie sută la sută, Sicilia, Cosa Nostra e mic copil! E mafie pe față! Eu am spus că Lupu e infractor. E liniștea dinaintea furtunii! Miercuri depunem dosarul la DNA Timișoara! Dacă până la alegeri nu se întâmplă nimic, organizația locală a Partidului Verde nici nu va participa. Pentru că nu avem de ce! Lupu e consiliul local, el e primăria, el e legea administrației publice, el e tot! Decât așa, prefer să nu mai fac politică!”, a încheiat Băleanu, nu înainte însă de a vorbi despre amenințările și intimidările pe care le-ar fi primit.

lupu matei
Care e mai interlop: Lupu sau Băleanu?!
Dacă președintele PNL Moldova Nouă e plecat din țară și nu a putut comenta în vreun fel acuzațiile lui Băleanu, primarul Matei Lupu i-a răspuns foarte pe scurt: „Poți comenta în vreun fel aceste afirmații? Probabil a început campania, vrea să fie pe prima pagină a ziarelor. Eu cu Torma suntem contracandidați. Băleanu a plecat nervos de la Ședința de Consiliu Local. Noaptea e un sfetnic bun, poate că mâine îi trece supărarea. Și el e om de afaceri din Moldova Nouă. Toți sunt interlopi, el nu! Toți sunt răi, el e singurul bun! Zache are o singură lucrare. Eu nu verific dosarele penale, sunt alte instituții care fac asta. E treaba fiecăruia, pe mine mă interesează să-și facă lucrarea. A amenințat cu DNA-ul și anul trecut, să facă exact cum crede, dar de obicei cine sapă groapa altuia cade în ea. Nu așa se câștigă primăria, mințind și jignind. Întrebați în Moldova Nouă cine e mai interlop sau mafiot: eu sau el?!”

banner 970 x 250