Se înmulţesc furturile din supermarketuri

Hoţii care dau atacul la rafturile din magazine le dau bătăi de cap aproape zilnic jandarmilor cărăşeni. Vineri, aceştia au prins un bărbat la Oraviţa, iar ieri un alt hoţ a încercat să plece fără să plătească dintr-un supermarket din Reşiţa.

Agenţii de pază ai unui supermarket din Oraviţa au sesizat jandarmii vineri, în jurul orei 17.30. „Efective din cadrul Grupei de Intervenţie Oraviţa s-au deplasat la faţa locului, unde l-au identificat pe Remus Z., în vârstă de 44 ani, din Timişoara, care profitând de neatenţia personalului a sustras produse alimentare”, a declarat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Bărbatul a ascuns produsele buzunarul hainei, şi a ieşit pe la casa de marcat fără să le plătească. Hoţul a fost oprit ulterior de agenţii de pază ai supermarketului, care au observat neregula, sesizând imediat oamenii legii. „În urma celor constatate, jandarmii cărăşeni au întocmit celui în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de comiterea infracţiunii de “furt calificat”, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat şi predat reprezentantului supermarketului”, a mai spus Marius Săndulescu.

Un scenariu asemanător s-a derulat duminică, de data aceasta într-un supermarket din Reşiţa. Profitând de neatenţia personalului, un bărbat a sustras produse cosmetice, dar a ajuns şi el pe mâna jandarmilor. Dosarul de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, iar prejudiciul a fost recuperat.