“Este un atac la locurile muncă a 300 de oameni!”

Descinderile procurorilor anticorupţie la Universitatea Eftimie Murgu ar putea compromite total instituţia de învăţământ superior din Reşiţa, deoarece problemele de la examenul de licenţă nu sunt singurele. Tot mai multe nereguli, foarte grave, ies la suprafaţă.

UPDATE, ora 12.00

Rectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa spune că instituţia pe care o conduce este victima unor atacuri murdare, care nu urmăresc altceva decât discreditarea acesteia. “Studentul respectiv a terminat două facultăţi. La una dintre lucrările de licenţă a fost notat cu 10, era normal ca la admiterea la masterat să se ţină cont de nota cea mai mare. E vorba despre un atac la locurile de muncă a 300 de oameni. Imaginea Universităţii suferă mult din cauza acestor atacuri şi ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut atâta rău”, a declarat Doina Frunzăverde.

Două cadre didactice ale universităţii reşiţene sunt aşteptate astăzi la Parchet pentru a da explicaţii despre modul în care au coordonat lucrările de licenţă ale mai multor studenţi. Un email anonim sosit pe adresa redacţiei Express de Banat vine să demonstreze lucruri şi mai grave, şi anume, că admiterea la masterat ar fi fost şi ea fraudată.

CITEŞTE ŞI:

Licenţe penale la Universitate

Cât costă o lucrare de licenţă la UEM

VIDEO: Profesorii de la “Eftimie Murgu” se toarnă între ei. Rectorul Doina Frunzăverde bagă mâna în foc pentru cadrele  didactice anchetate!

Din documentele primite la contact@expressdebanat.ro reiese că studentul Marius Ionel Chelu a obţinut la examenul de licenţă de anul acesta nota 9.71, lucrarea sa fiind coordonată de Andrea Minda, una dintre cele două profesoare universitare anchetate de procurori. Pe lista candidaţilor declaraţi admişi pe locurile bugetate la Master, programul Ingineria şi managementul sistemelor de producţie, acelaşi student apare la poziţia 1, cu media 10. Interesant este şi altceva. Secretarul comisiei de admitere a fost aceeaşi lect. univ. dr. Andrea Minda. Practic, o notă de 9.71 la licenţă nu poate asigura o medie de 10 la admiterea pentru masterat, lucru confirmat şi de regulamentul postat pe site-ul Universităţii. “Mod de admitere (prin concurs de dosare): La toate programele de studii de master admiterea se realizeazã prin concurs de dosar; media generalã de admitere este media obţinutã de candidat la examenul de licenţã/diplomă”, informează site-ul UEM.

Cu alte cuvinte, procurorii ar putea avea mult mai mult de lucru, iar asta nu face deloc bine Universităţii Eftimie Murgu.

 

Comments

  1. Nume says:

    „Ar putea compromite”?
    Mai degrabă „va reliefa evidența”: UEM a fost și este o glumă d.p.d.v. universitar.

  2. un cititor says:

    Nu intelege 2 aspecte:
    1.Fisierul atasat arata ca studentul respectiv a avut media 8,09 si la lucrarea de licenta a luat 10…cum se poate una ca asta in conditiile in care din regulamentul universitatii spune ca nota la licenta nu poate fi cu 1 punct sau cel mult 1,50 puncte mai mare ca media aniilor de studiu.
    2.Desi este o nota de 10 provenita in urma absolvirii unui profil economic, se ia ca nota de admitere la masterat profil ingineresc, in conditiile in care studentul respectiv a terminat si o facultate pe profil ingineresc dar nu s-a luat in considerare acea nota fiind mai mica…tare,tare ciudat

  3. FRUNZAVERDE DOINA says:

    Draga Nelu,

    In legatura cu cele doua aspecte neintelese, cred ca sunt cea mai in masura sa iti raspund:

    1. In evaluarea cunostintelor studentilor, comisiile de examinare sunt suverane. Nu exista si nu ar fi putut sa existe prevederi in regulamentele universitatii, care sa limiteze nota posibil de obtinut de orice student la ORICE examen. O astfel de limitare ar constitui o incalcare grosolana a drepturilor studentilor.

    2. Conform legislatiei in vigoare, accesul absolventilor de studii de licenta la programele de master NU este ingradit de nicio prevedere in legatura cu domeniul de studii de licenta absolvit. In UEMR am respectat si respectam INTOCMAI legislatia in vigoare. Cat timp nu se schimba legislatia aplicabila, UEMR nu poate limita, prin regulamentele proprii, accesul la educatie al tinerilor. Putem dezbate problema, putem fi de acord sau nu cu prevederile aplicabile, dar avem obligatia de a respecta legislatia in vigoare.

    3. Fiind vorba despre o competitie, pe un numar relativ redus de locuri, candidatul a depus, in mod absolut firesc, adeverinta care i-a asigurat sanse mai mari de a obtine un loc bugetat.

    Te rog frumos, asa cum am facut-o de nenemarate ori, sa incerci sa-ti clarifici neintelegerile in cadrul legal si democratic al structurilor interne ale universitatii. Functia pe care o ocupi presupune sa participi activ la elaborarea regulamentelor universitatii si, pe cale de consecinta, sa le cunosti. De asemenea, consider ca ar trebui sa cunosti legislatia aplicabila. Oricum, urmeaza o vacanta lunga de vara. Iti recomand calduros, pentru lectura de concediu, cele 76 de regulamente si 35 de instructiuni de lucru ale sistemului de management al calitatii din UEMR. Iti garantez ca va fi o lectura foarte buna…si iti va clarifica multe neintelegeri.

    Cu toata simpatia, dar nu si intelegerea,
    Doina Frunzaverde

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/