Se încheie Olimpiada de vară de la Tokyo, rămâne Kimono Project

kimono211

Jocurile Olimpice de vară – Tokyo 2021 se încheie astăzi. A fost o ediție sărită din rând, amânată de pandemie, multă vreme stând sub semnul incertitudinii.

Va avea loc, sau nu?

Doar artiștii, cei care au „îmbrăcat” planeta în kimonouri, știau din urmă cu patru ani, ce au de făcut. Prin Kimono Project, Japonia a adus un omagiu fiecărei țări participante creând 206 kimonouri. Acestora li s-au adăugat și alte kimonouri simbolizând vechea Eladă, echipa olimpică a refugiaților, în total 213 veșminte tradiționale. Autorul ideii este designerul Yoshimas Takakura care a inițiat proiectul în anul 2014 după ce Tokyo a fost declarată capitala JO de vară.

„Fiecare kimono al ficărei țări este prețios și frumos iar când kimonourile sunt așezate în cerc, putem să vedem, putem să simțim armonia, imaginea unei singure lumi”, este mesajul transmis de către organizatori în filmarea postată pe Youtube

Modelele Kimono au fost selectate individual pentru fiecare țară și au fost luate în considerare istoria, cultura, clima, personalități și atracții celebre. Pe kimonoul românesc se află reprezentate motive florale și de relief, vase de ceramică Horezu, imagini simbolice ale cimitirului vesel de la Săpânța.

Fiecare kimono a costat aproximativ 2 milioane de yeni (adică 15.500 de euro) pentru a fi produs, finanțarea proiectului provenind din sponsorizări și colaborări cu ambasadele țărilor participante. Chiar dacă aceste kimono-uri nu a făcut parte din ceremoniile olimpice, toate au fost expuse la Jocurile Olimpice de la Tokyo și vor fi prezentate la Osaka and Kansai Expo din 2025.

YouTube video

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/