Se ieftinesc pachetele turistice city-break în marile orașe europene?

În lunile iulie și august, prețurile pachetelor turistice tip city-break în marile orașe europene scad cu până la 40%, susţin operatorii turistici.

„Prețurile pentru city break-uri scad cu până la 40% în lunile iulie și august, pe fondul diminuării turismului de business și celui de conferințe, dar și a concediilor care golesc marile orașe. Cele mai mari reduceri le fac hotelurile de cinci stele”, a declarat, pentru Mediafax, Mircea Vladu, director general al agenției de turism Holiday Office.

Acesta dă câteva exemple de prețuri ale pachetelor turistice pentru două persoane, trei nopți de cazare, în cameră dublă, inclusiv biletele de avion: Praga (hotel de patru stele) – 500 de euro în iulie-august, față de 650 de euro în iunie sau septembrie; Viena (hotel de cinci stele) – 595 de euro comparativ cu 780 de euro în aceleași intervale; Roma (hotel patru stele) – 525 de euro față de 880 de euro; Paris – 630 de euro comparativ cu 880 de euro și Londra (hotel de patru stele) – 520 de euro față de 750 de euro.

Iar Cosmin Marinof, director național de vânzări TU Travel Center/Eurolines a precizat, pentru Mediafax, că românii preferă să viziteze pe timp de vară orașele Amsterdam, Lisabona, Paris, Barcelona și Londra, excursie pentru care alocă minimum 250 de euro/persoană.

Marinof spune că, în luna august, un city-break la Berlin (cazare în hotel de trei stele, fără masă, dar cu bilet de avion inclus) costă 99 euro/persoană, iar la Bologna (cazare cu mic dejun la hotel de patru stele și bilet de avion) – 159 euro/persoană.

Sursă foto: iamsterdam.com.