Se fură din parcările județului! Căutătorii prin gunoi iau acasă ca bonus și containerele

Scormonitul prin gunoaie, „colectarea” pet-urilor sau incendierea pubelelor sunt imagini binecunoscute, însă noua preocupare a celor din branșă este furtul containerelor mari, amplasate în parcările de pe drumurile județene.

Până acum, cel puțin două dintre astfel de recipiente metalice au dispărut fără urmă, în ciuda mărimii și a greutății impresionante. Primul „atac” a fost dat în parcarea din localitatea Țipari, unde exista un container pentru cei aflați în trafic. Responsabilii au instalat altul, dar hoții l-au furat și pe acesta, astfel încât Consiliul Județean Timiș, cel care gestionează containerele, a renunțat la ideea amenajării unui astfel de loc special. La scurt timp și cel amplasat la Sinersig a fost subtilizat de persoane necunoscute.

„Dintr-un lucru bun și util, așa cum s-a dorit, s-a ajuns la situații deranjante, în unele cazuri, fapt care este regretabil. Noi, cei de la Consiliul Județean, am reușit să montăm 13 astfel de containere, tocmai pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, dar iată că în două cazuri s-au întâmplat lucruri neplăcute. Aceste două parcări vor rămâne simple refugii, dar restul vor funcționa în continuare. Este păcat ca să fie afectați atâția oameni din cauza unor persoane care se dedau la astfel de fapte. Din păcate, aceste containere au devenit, în mare parte, depozite de gunoi adus de acasă de populație și nu mai ajută pentru scopul în care au fost amplasate. Ne gândim să le ridicăm pe toate, dar nu ar fi corect pentru oamenii de bună-credință. Vor trebui stabilite sancțiuni mult mai severe și depistați hoții din parcări”, a declarat Nicolae Oprea, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Un container metalic costă peste 1.000 de euro, iar cei în drept presupun că hoții le-au luat nu pentru a risca să le vândă la fier vechi, ci pentru a depozita cereale ori borhot de fructe.

banner 1000 x 100 hd