Se deschide Târgul de Paște la Timișoara, în centru și câteva cartiere

6 (5)

Târgul de Paște își deschide porțile la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. De data aceasta, evenimentul se va desfășura în Piața Libertății, precum și în câteva cartiere. Organizatorii au pregătit, printre altele, o mulțime de ateliere și o vânătoare de ouă.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara anunță că organizează, în perioada 9 – 27 aprilie, cea de-a XIII-a ediție a Târgului de Paște. Evenimentul se va desfășura în Piața Libertății, precum și în cartierele Freidorf (Piața Petöfi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor) și zona Soarelui (Parc Pădurice).

Perioada premergătoare Învierii Domnului este, în tradiția poporului român, o vreme a spiritualității, a tradițiilor, a liniștii. Este perioada în care timpul se oprește, simbolic, în loc, în care clopotele bisericilor sunt înlocuite de toacă. De aceea, din respect pentru timișoreni și pentru tradiția creștină a poporului român, Târgul de Paște nu va fi un eveniment al concertelor răsunătoare, al mulțimii, al show-ului, ci unul al momentelor în legătură, într-un fel sau altul, cu sărbătorile pascale”, au informat reprezentanții instituției.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

7 (2)

31 de căsuțe și șase food-truck-uri, ateliere de încondeiat ouă, plantat semințe, împletit de nuiele, de făcut cozonac, performance-uri – teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioară și harpă, de păpuși mai mici sau mai mari, de picioroange și statui vivante vor însufleți Piața Libertății. În zonă a fost creat de către artiștii vizuali Zsolt și Sânziana Fehervari-Crețu și un cadru format din cinci instalații de 5*4 m realizate din lemn triplustratificat, pictate manual, cu scene legate de Înviere: Intrarea Domnului în Ierusalim (Floriile), Cina cea de Taină, Învierea, Înălțarea și Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În ceea ce privește Târgul de Paște organizat în cartierele Freidorf, Lipovei, Soarelui și Traian, în aceste locații vor fi amplasate decorațiuni pascale, precum și truck-uri/căsuțe. Tot în cartiere, Asociația Magic Oz propune, la sfârșit de săptămână, spectacole de teatru de păpuși (Scufița Roșie): 9 aprilie, ora 11,00 – Parcul Pădurice; ora 17.00 – Parcul Petőfi Sandor; 16 aprilie, ora 11.00 – Parcul din Zona Lipovei; ora 17.00 – Piața Traian. De asemenea, în toate aceste locuri din cartiere, pe 25 aprilie, va avea loc și câte o vânătoare de ouă, pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.

3 (4)

banner 970 x 250