„Porțile poeziei” se deschid pentru întreaga lume

Invitați din țări ca Marea Britanie, Irlanda, Cipru, Japonia, India, sau SUA vor fi prezenți la Reșița în cadrul Festivalului Internațional de poezie „Porțile Poeziei” Caraș-Severin.

Cea de-a doua ediție a acestui festival îndreaptă reflectoarele „poetice” asupra județului cărășan în cadrul unui eveniment cu răsunet național și internațional. Deschiderea festivalului va avea loc astăzi, de la ora 12 în sala de ședințe a Consiliului Județean, iar timp de patru zile întregul județ va răsuna de poezie în mai multe limbi de circulație internațională.

Pornind cu două obiective importante, cel de prezentare literară, turistică, artistică a valorilor de patrimoniu a județului, și cel de cuprindere a județului Caraș-Severin pe harta festivalurilor de poezie din țară și străinătate, festivalul „Porțile Poeziei” își va plimba invitații prin tot județul, fiind stabilite ca puncte de reper clădiri monumente istorice de importanță națională.

Printre invitații de onoare ai acestui festival se află domnul ministru al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Excelența Sa Mircea Diaconu. De asemenea, la festival vor fi prezenți poeți cu renume la noi în județ, precum Iosif Caraiman, Olga Neagu, Dia Iova sau Constantin Rupa.

Tot în cursul zilei de mâine, la Palatul Cultural din Reșița, cărășenii sunt așteptați să ia parte la un concert simfonic al Uniunii Compozitorilor din România de la ora 17:00, urmat mai apoi de Meetingul Internațional de Poezie. Un aspect foarte important, participarea la oricare dintre acțiunile festivalului este gratis.