Se dă startul în noul Program Rabla! AMR 7 zile!

banner publicitar
1000x100 resita 02
promovare online Timisoara Casa Auto

Au mai rămas 7 zile până la momentul în care Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice din România, a anunțat azi, într-o conferință de presă, conducerea Ministerului Mediului și a Administrației Fondului de Mediu.

„Prin Programul Rabla Clasic se vor acorda 6.500 de lei în schimbul unei mașini mai vechi de opt ani, la care – în premieră – se mai pot adăuga 1.700 de lei pentru proprietarii care vor cumpăra mașini hibrid și 1.000 de lei celor care vor cumpăra mașini cu emisii de cel mult 98 de grame de CO2. Toate acestea pot fi cumulate, în sensul că beneficiarii pot primi toate cele trei componente”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, informează Mediafax.

Iar prin Programul Rabla Plus „se vor acorda 10.000 de euro (aproximativ 45.000 de lei) beneficiarilor care vor cumpăra mașini 100% electrice. Ca noutate, beneficiarii nu trebuie să aducă la schimb o mașină veche pentru a accesa Programul Rabla Plus, dar dacă vor aduce una, mai veche de opt ani, atunci la cei 10.000 de euro se vor adăuga și cei 6.500 de lei prin Rabla Clasic”, a precizat Grațiela Gavrilescu.

Președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Cornel Brezuică, a declarat că bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar bugetul Programului Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. „Acest buget total este mai mare cu 30% față de cel alocat în 2016”, a precizat Cornel Brezuică.

publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
publicitate tmc 640
promovare banner maxagro
1000x200 dacus 02

„Luni și marți vom încheia contractele cu producătorii și dealerii auto înscriși în aceste programe, apoi miercuri vom centraliza toate datele, iar de joi, 18 mai, românii – persoane fizice și juridice – se pot prezenta la dealeri/producători pentru a intra în posesia voucherelor. Tot ca o noutate, aceste programe sunt multianuale, se desfășoară pe următorii trei ani, iar în 2017 sesiunea de accesare va fi deschisă până la data de 15 decembrie”, a mai spus președintele AFM.

Tot în premieră, a precizat președintele AFM, persoanele juridice care au depus documente cu unele neclarități nu vor fi respinse, ci vor fi trecute pe o listă separată pentru clarificări, timpul de așteptare în aceste cazuri fiind de 10 zile.

Sursă foto: automarket.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
publicitate Timisoara banner maxagro