Se dă startul concertelor de colinde!

În doar câteva ore, încântătoarea solistă Maria Gheorghiu, numită „ Joan Baez de România” va susține un concert de colinde la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din cartierul Govândari. Acțiunea este intitulată „Pe la case luminate” și va prilejui şi lansarea unui nou CD cu colinde.

Partenerul concertului de astăzi este Casa de Cultura Studenţească din Reşiţa. Și pentru că sărbătorile bat la ușă, preotul paroh Petru Berbentia organizează periodic câte un concert, așa cum i-a obișnuit deja pe locuitorii orașului. Primul are loc astăzi, de la ora 17.00.

Miercuri, 14 decembrie, copiii de la Şcoala Gen. 7, îndrumaţi şi conduşi de prof. Diana Raţiu vor susţiune un spectacol experimental de pantomimă pe tema Naşterii Domnului, pantomimă acompaniată de povestirea textelor biblice referitoare la Naşterea Domnului”, a spus Petru Berbentia.

Joi, în aceeași biserică şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa şi în organizarea Şcolii Generale nr. 7 se va desfăşura Festivalul judeţean de colinde „Florile dalbe”.

Vineri, 16 decembrie, grupul „Strana Strămoşească” împreună cu actorii Teatrului de Vest din Reşiţa şi în cadrul spectacolului susţinut de Casa de Cultură Studenţească Reşiţa, va interpreta un mănunchi de colinde româneşti.

Vineri , 16 decembrie, copiii de la Gradiniţa PN 10 vor susţine un spectacol de poezii şi colinde, iar sâmbătă 17 decembrie, elevii de Școala nr.9 vor susţine o scenetă: „Naterea Domnului”.

Duminică, 18 decembrie după Sf. Liturghie, copiii implicaţi în proiectele „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege şcoala”, coordonaţi de pr. Romulus Şandru, vor prezenta în faţa credincioşilor un mini-concert de colinde şi poezii, intitulat „Vine Domnul, copilaş!”

Duminică, 18 decembrie seara, Corala „Contrast” din Timişoara va susţine cântările stranei la Vecernie şi un concert de colinde. Grupul este alcătuit în majoritate din absolvenţi de teologie, angajaţi ai Operei Naţionale Române din Timişoara. Concertul este susţinut prin parteneriatul cu Casa de Cultură Studenţească şi cu Secţia „Vârsta a treia” de la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” din Reşiţa.

Joi, 22 decembrie, Grupul „Strana Strămoşească” va susţine un concert de colinde la Casa de Cultură Studenţească, prilej cu care vor fi recompensaţi şi studenţii merituoşi din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa.

Duminică, 25 decembrie, dupa Sfânta Liturghie, Grupul „Strana Strămoşească” împreună cu Zorica Savu, va susţine cel de-al 17-lea concert anual de Crăciun, cu numele „Sus boieri…”