Se creează locuri de muncă la Caransebeș, prin inițiative private finanțate din fonduri europene

dacus 05 iulie 2024 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Mici afaceri sunt dezvoltate în municipiul Caransebeș de către oameni care au fost ajutați de comunitate în cadrul unui proiect european cu o finanțare de milioane de euro.

Primarul Felix Borcean a participat zilele trecute la inaugurarea a trei mici afaceri desvoltate în cadrul proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primăria Caransebeș, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Oamenii s-au axat pe afaceri practice precum vulcanizare, reparații interioare sau curățenile la domiciliu. Până acum s-au lansat 4 astfel de afaceri însă mai sunt de inaugurat alte peste zece afaceri ale unor oameni din zonele defavorizate ale urbei care-și doresc să-și schimbe viața prin dezvoltarea unei mici afaceri.

Firma care oferă servicii de curățenie la domiciliu atât în Caransebeș, cât și în localitățile învecinate, coordonată de către Ciprian Szekely, a beneficiat prin proiect de peste 111.000 de lei pe care i-a investit în echipamente profesionale și care alături de soție face curățenie la domiciliul clienților. Mica afacere a fost vizitată zilele trecute de primarul Felix Borcean și membrii echipei de implementare a proiectului, care i-au urat lui Ciprian Szekely spor și mulți clienți. Firma de vulcanizare cu cele mai moderne dotări, pentru echilibrări dinamice, îndreptări jante, montări-demontări roti sau umflare cu azot a pneurilor, inițiatoarea micii afaceri fiind doamna Marusia Toth, sprijinită de fiul ei. Minigrantul este de peste 111.000 lei.


publicitate Timisoara banner maxagro

Aastfel de inițiative private dezvoltă viața economică și socială a Caransebeșului, atât prin locuri de muncă pentru persoanele defavorizate, cât și prin servicii de calitate în domeniul reparațiilor auto, spune primarul Felix Borcean.

Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” are o valoare totală de 24.120.320,06 lei, fiind derulat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome.

 

STPT job 1000x200 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/