Caraș-Severin nu e moșia nimănui! Ambițiile tâmpite ale unor politicieni, sancționate de liderul PMP

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Dorința de câștig a unora este atât de mare, încât se trece peste orice. Nu mai contează ce știe candidatul să facă sau de ce anume are nevoie comunitatea, ci contează doar imaginea partidului. Aceste ambiții sunt catalogate drept „tâmpite” de Ionuț Popovici, care le atrage atenția politicienilor că județul nu e moșia nimănui.

Luptele politice mai ales în apropierea campaniilor electorale sunt firești până la un punct. Însă ambițiile excesive ale unora de a câștiga depășesc limitele firescului. „Noi avem nevoie de stabilitate, noi nu avem nevoie de răfuieli din astea sterile politice, ne împușcăm unul pe altul, am o ambiție că acolo trebuie să câștige PNL, acolo PSD, acolo… nu. Nu, frate, noi discutăm despre Caraș-Severin. Caraș-Severin nu e moșia nimănui. Caraș-Severin înseamnă un UAT, înseamnă peste 300.000 de oameni, înseamnă oameni. Cine vrea să se împroprietărească pe județul Caraș-Severin eu o să îl ajut să iasă în exterior, nicidecum nu o să las acest lucru la voia întâmplării”, avertizează Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin.

De departe, la ora actuală cele mai grele bătălii se dau la Caransebeș. Primarul în funcție al PNL își va da demisia din partid, iar liberalii încă o dau din colț în colț în privința celui mai bun candidat care l-ar putea învinge pe Felix Borcean în viitoarele alegeri locale. S-ar părea că se merge pe mâna Andrei Pleșa, căreia ministrul Marcel Vela îi deschide ușile pe la București, însă același lucru li s-a mai promis și altora. Rămâne de văzut cât va mai dura până se va declanșa furtuna sau dacă ceilalți potențiali candidați de până mai ieri vor accepta pur și simplu faptul că au fost dați la o parte.


expresb 1000x100

Ionuț Popovici a anunțat deja că PMP îl va susține în campanie pe viitorul independent Felix Borcean și spune că eterna idee că municipiul Caransebeș este al liberalilor este o tâmpenie. „La Caransebeș înțeleg că sunt niște ambiții din astea tâmpite, aici noi trebuie să câștigăm, că aici e bastionul. Stați, măi oameni buni, că nu e bastionul nimănui! E liberal acolo de atâta vreme. Nu există așa ceva, fie PSD-ist, PMP-ist, liberal sau ce o mai fi, nu există așa ceva”.

La fel de aberante i se pare liderului PMP și piedicile puse de consilierii locali primarului de-a lungul celor 4 ani doar așa, din aceeași ambiție. „Felix Borcean a reprezentat Caransebeșul așa cum trebuie. Nu este foarte simplu să fii primar în funcție și să ai majoritate de la un alt partid și să gestionezi în continuare situația. Asta înseamnă nervi tocați, stres, foarte multe eșecuri și să stai la mâna unei majorități care ea crede că le știe pe toate, dar atenție, primarul este primul ales. Majoritatea care nu acceptă să meargă cu primarul este o majoritate care sincer greșește pentru că primarul este ales uninominal, majoritatea este aleasă pe listă, asta este marea diferență. Și că se fac jocuri din astea subterane, hai să negociem noi, hai să îl tocăm pe primar, hai să facem noi nu știu ce proiecte, asta este o prostie. A ieșit ăla primar, nouă nu ne convine, 4 ani trebuie să îl tocăm. Hai, măi frate, acceptă că a ieșit primar și mai încercăm o dată după 4 ani”.

În ceea ce îl privește pe Felix Borcean, cel pe care PMP îl va susține la alegeri, Ionuț Popovici îi previne pe contracandidați: va face orice este nevoie pentru ca viitorul fost liberal să mai câștige un mandat. „Și dacă trebuie să ar Caransebeșul în nord și în sud și în est și în vest, o voi face pentru că Felix merită”, a concluzionat președintele PMP Caraș-Severin.

1000 x 200 gif