Se construiește celula 3 la Deponeul Ghizela

deponeu

Consiliul Județean Timiș se pregătește să mai construiască o celulă la Deponeul Ghizela, cea de-a treia. Momentan se caută proiectant.

A fost lansată licitația pentru „Servicii de proiectare în vederea construirii Celula III din Depozitul de deșeuri nepericuloase Ghizela”. Contractul are o valoare de 840.000 de lei și firmele se pot înscrie până în 3 aprilie. Proiectul tehnic trebuie livrat în 9 luni.

„Beneficiarul dorește contractarea de servicii de proiectare în vederea construirii celula 3 din depozitul de deșeuri nepericuloase Ghizela, în scopul asigurării sustenabilității sistemului de management integrat al deșeurilor din județul Timiș, conform Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor”, aflăm din caietul de sarcini.

În final, la Ghizela vor fi 5 celule, fiecare cu o durată de exploatare de 9 ani și se vor desfășura pe o suprafață de 350.000 de metri pătrați.

„Cantitățile de deșeuri depozitate depășesc cantitățile estimate prin proiectul SIMD a fi eliminate, ceea ce ridică riscul atingerii capacității de depozitare înainte de termenul stabilit prin proiect. În prezent, din cele 5 celule de depozitare proiectate inițial este funcțională celula 2. Închiderea celulei 1 a început în data de 20.11.2019”, se mai arată în document.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Deponeul de la Ghizela a fost deschis în 2011. Potrivit ADID Timiș: „toate deşeurile reziduale colectate din judeţ, inclusiv reziduurile de la instalaţiile de tratare, împreună cu deşeurile stradale şi nămolurile de la staţiile de epurare orăşeneşti vor fi depozitate în depozitul conform Ghize

La deponeu se vor investi alte 64 de milioane de euro, fonduri europene.

 

banner maxagro