Se cere demisia unui consilier local USR din Timișoara, după ce a construit ilegal un bloc într-o zonă de case

aida szilagyi

Grupul PNL din Consiliul Local Timișoara i-a solicitat demisia lui Aida Szilagyi, consilier local USR, după ce instanța a decis să-i anuleze două autorizații prin care a construit ilegal un bloc într-o zonă de case.

Acuzații grave la adresa unui consilier local USR din Timișoara. Este vorba de Aida Szilagyi, cărora grupul consilierilor locali PNL i-a solicitat demisia din funcție. Asta după ce, marți, Tribunalul Timiș a decis să anuleze două autorizații de construire prin care Szilagyi, alături de soțul său, au ridicat un bloc într-o zonă de case.

Mai precis, este vorba despre un imobil cu două etaje situat pe str. Rapsodiei, nr. 13, din Timișoara. Potrivit unei investigații realizată de Renașterea Bănățeană, în anul 2006, familia Szilagyi a depus la Primăria Timișoara documentația în vederea obținerii autorizațiilor de construire cu scopul extinderii clădirii pentru a deveni „casă familială”. În realitate, s-a construit un bloc cu nouă apartamente și locuri de parcare.

O familie vecină, revoltată de această situație, a dat-o în judecată pe Aida Szilagyi și pe soțul său, iar marți Tribunalul Timiș a decis să anuleze cele două autorizații de construire în baza cărora a apărut blocul în zona de case.

Admite în parte acţiunea formulată de reclamanţii Pârvu Cosmin şi Pârvu Mihaela Lavinia, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Timişoara, Szilagyi Sorin Nicolae şi Szilagyi Aida Sorina. Anulează autorizaţiile de construire nr. 329/31.03.2017 şi nr. 2403/10.09.2008, ambele emise de Primarul Municipiului Timişoara. Respinge în rest acţiunea”, scrie în sentința pe scurt a instanței. Decizia nu este definitivă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În aceste condiții, grupul consilierilor locali PNL vrea ca Aida Szilagyi să-și dea demisia din funcție.

Autorizații de construire ilegale pentru consilierii USR. Este foarte grav ce se întâmplă în Primăria Timișoara!! Grupul PNL a cerut public astăzi (n.r. marți), în ședinta Consiliului Local Timișoara, demisia dnei consilier USR Aida Szilagyi. Motivul este foarte clar: doamna consilier a primit o autorizație de construire pentru o casă unifamilială, însă ca prin minune, peste noapte a răsărit un ditamai blocul. E o ilegalitate care se vede de la mare distanță și pe care o poate înțelege orice om de bună credință. I-am solicitat dlui primar Dominic Fritz să susțină solicitarea noastră, în ideea în care, încă USR mai ține sus stindardul “Fără penali în funcții publice”… Cât cinism, câtă minciună, cătă impostură vedem în acești așa-ziși “oameni noi”. Dar ceea ce este mai trist, se produce deja: zero rezultate, zero proiecte, zero competență. Demisia de onoare e singurul gest care îi mai poate salva de la dezastrul politic care îi așteaptă. Dar, care onoare?”, a afirmat Adrian Lulciuc, liderul consilierilor locali PNL din Timișoara.

Dle Lulciuc, serios, când mi-ați cerut demisia, că nu a auzit nimeni. Autorizația a fost emisă în 2007 respectiv 2017, conform PUZ”, s-a scuzat Aida Szilagyi, într-un mesaj postat pe Facebook.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/